Mitől piros a sebem?
Figyelt kérdés
1,5 hónapja estem el aszfalton és lehorzsoltam a kezemet. Kb 2db kisebb és egy nagyobb seb lett. A kicsik már teljesen bőrszínűek, de a nagyobb sebem még mindig piros és kicsi kemény is, olyan mintha valami réteg lenne rajta. Ez normális? Sokszor estem már, de még soha nem gyógyult így a horzsolásom.2019. dec. 22. 02:08
2/2 anonim válasza:
Be van gyulladva. De milyen rétegről beszélsz? Var van rajta? Ha 1,5 hónapja igen,akkor nem csoda,hogy nem gyógyul, illetve begyullad. A var egy kemény réteget képez a seb felületén,amivel elzárja a levegőtől,így a kórokozók elkezdenek alatta szaporodni és ez okozza a gyulladást. Csinálj kamillateát és amikor langyos,akkor egy gézlapot átitatva hagyd rajta addig,amíg ez a vastag réteg fel nem puhul. Akkor óvatosan dörzsöld le róla a felpuhult részt. Lehet,hogy egy kicsit fájni fog és vérezhet is,de az nem baj!Sőt! Akkor jó ha sikerül ezt a réteget teljesen eltávolítani róla. Utána kend be Betadine kenőccsel (ne folyadékkal,mert az ismét elkezdi szárítani!) és kösd be. Kötözd naponta addig,amíg már nem piros,nem fáj és nem váladékozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!