Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Gipsz levétele után mire...

Gipsz levétele után mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Október 26.- án rosszul léptem a munkahelyen és eltört a jobb lábam v. láb Közép csontja. Elmozdulás nélküli haránt törést mutatott a röntgen. Kaptam egy hét fekvő gipszet, aztán megkaptam a járó gipszet, amit ha minden igaz szerdán végre levesznek legalábbis nagyon remélem. Mire számíthatok utána? Fog fájni? Mikor terhelhetem rendesen? Kell gyógytorna utána? 12 órában álló munkát végzek egy gyárban, esélyem sincs leülni, csak a szünetekben, de az csak 10 - 15 perc. Nagyon félek, hogy a terheléstől újra vissza törik. Túlsúlyos is vagyok, a munkavédelmi cipőt lecserélik szélesebb lábfejűre,ami nem szorít, de akkor is aggódok. Meddig nem dolgozhatok? Mennyi idő míg ez helyre jön?

2019. dec. 9. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit fájhat. Feltétlenül KÖTELEZŐ a gyógytorna! A 12 órás álló munka kizárt, fokozatosan lehet csak terhelni, és még hetekig felpolcolva kell tartani. Addig kérj a körzetitől táppénzt, szerintem simán kiír, hiszen nem vagy erre a munkára munkaképes. Az elején még nem is fogsz tudni rendesen menni, hiszen pillanatok alatt elgyengülnek az izmok.
2019. dec. 9. 21:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Pontosan ettől félek. Kb. két hete naponta legalább 4 -5 alkalommal húzza a görcs a vádlim, egész nap csomót érzek az izom van, mint ami be akar görcsölni. Éjszaka is sokszor. A véralvadásgátló szűrőt adom magamnak rendszeresen ahogy kell. Magnéziumot kalciumot szedek. A lábujjaimat tudom jól mozgatni, nem is fáj már, csak néha szurkál, még a kis lábujjam zsibbadt. Na de a gipsz még rajta.
2019. dec. 9. 21:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Szurit akartam írni. És köszönöm a gyors választ.
2019. dec. 9. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!