Ez a nyakrándulás, súlyos lehet?
Figyelt kérdés
November 4.-én megrándult a nyakam, reggel hangosan csörgött a telefonom és én hirtelen fel akartam venni ezért felültem de sajnos olyan szerencsétlenül mozdultam hogy hallottam egy egy pár halk ropogást a a nyaki csigolyáim felől, én is hibás vagyok mert volt egy rossz szokásom, magas párnán feküdtem eddig az ágyban mert a laptopomon dolgoztam lefekvés előtt és gondolom emiatt kialudhattam a nyakam és még rosszul is mozdultam és ez lett az eredménye, utána éles fájdalmat éreztem a jobb lapockám körül és a nyaki izmaim is fájnak azóta és mintha valaki kézzel szorítaná a jobb trapéz izmomat állandóan, ez még nem is zavarna de ahogy mozgatom a nyakam halk ropogásokat hallok, előtte nem volt ilyen problémám nem ropogott semmim ezért mai napig nem értem hogy hogyan sikerült ilyen szerencsétlenül felülnöm az ágyból és hogy ennyitől ilyen komoly sérülést okoztam saját magamnak, azóta ha sokáig egy helyben űlök égő fájdalmat érzek a nyaki gerinc legalsó csigolyája körül, próbáltam pihentetni, ha fekszem az ágyban nem fáj , vettem egy nyaktámaszt amíg rajtam van addig se érzek semmi fájdalmat,amúgy nem zsibbad semmim, a karjaim és a lábaim mozognak van bennük erő, más tüneteim nincsenek,(kivéve az idegrendszeremet amit kicsinált ez a sérülés),az lenne a kérdésem hogy szerintetek ez valami komolyabb sérülés vagy inkább csak rándulás? Ez a ropogás nagyon aggaszt, vagy pihentessem tovább a nyaktámasszal és majd meggyógyul? Kálcium +D3 vitamint szedek, c vitaminnal és aszpirinnel, szednem kéne valami erősebb gyógyszert? Kilenc napja történt,tovább kellene pihetetnem és akkor talán helyre jönne? Sajnos csak 3 napig tudtam viselni csak a nyaktámaszt mert halaszthatatlan dolgom volt . Minden tanácsot előre és utólag is megköszönök.2019. nov. 13. 21:24
2/4 Ypszilon1980 válasza:
Lehet az, igen, főleg ha még mindig nem múlt el.
Mennyi idős vagy? Van rheumatoid arthritised?
3/4 anonim válasza:
Jobb lenne ha orvoshoz mennél, megnézetnéd.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat, csak most tudok reagálni annyira zsúfolt hetem volt, szerencsére hazajött külföldről pár napra a gyógytornász fizioterapeuta barátom és megnézett, azt mondta hogy hülyeséget csináltam azzal hogy kificamodva kitámasztottam a nyakamat mert így esélye sem volt a nyaki ízületeimnek regenerálódni és a csigolyáimnak helyre ugrani,segített helyre rakni a nyakamat és adott egy indometacin hatóanyagú sprayt,már tudom mozgatni és az ilyesztő ropogás megszűnt de még azért pihentetem és csak háton fekve egy kis lapos párnával a fejem alatt szabad aludnom még legalább 2 hétig,amúgy sajnos 37 évesen vannak kissebb ízületi fájdalmaim,a vállam a legkényesebb az még nyáron is szokott fájni, télen a hidegre érzékeny a hátam, a forgóm, a térdem és a bokáim is.
2019. nov. 16. 00:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!