Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » 2 napja megvágtam a lábam...

2 napja megvágtam a lábam borotvával és most görcsöl?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt délelőtt szétvágtam a lábam borotvával, kb 10 centi hosszan, max. 1 mm mélyen. a vágás a bal lábamon van, vádli részén. a seb helyét kb így tudnám behatárolni: az alsó lábszáram "bal oldalán" található, ha befeszítem a vádlim, a vágás kb fele maga az izom kidudorodására esik. Szépen varasodik, kicsit sárgás, meleg. Viszont ha felállok és elindulok akkor baromira fáj ott a lábam egy ideig, s nem tudom eldönteni, hogy most vajon görcsöl a lábam, vagy a seb fáj, ugyanis ha hozzányúlok magához a sebhez bárhol, akkor nem fáj. Viszont mellette, a vádlim körül ha megnyomom nagyon érzékeny. Lehetséges, hogy a seb miatt görcsöl a vádlim? El fog múlni? Kimasszírozni nem nagyon tudom, mert arra érzem ezt a fájdalmat, amerre a seb van.

Aloe verával kenegettem, ma reggel pedig neogranormonnal is (mivel már varasodik), valamint a "baleset" után este tetrán port hintettem rá.

2019. aug. 9. 18:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Le kellett volna fertőtlenítés betadinnal vagy octenisepttel. Biztos begyulladt.
2019. aug. 9. 18:43
 2/11 A kérdező kommentje:
sajnos nem volt itthon ilyenem, de alaposan lemostam vízzel, és azután rögtön mull lappal lefedtem.
2019. aug. 9. 19:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A fertőtlenítés hiánya miatt, meg a szar aloe vera miatt a var alatt van egy nagy rakás baktérium, ami csinàlt egy szépen terjedő fertőzést—-> legrosszabb esetben üszkösödik és le kell vágni vagy egy jó kis vérmérgezés lesz belőle és akár bele is halhatsz

Ha már orvoshoz mész, pszichiáterrel is nézesd meg magad, a vagdosás nem egészséges

2019. aug. 9. 19:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy vérmérgezésem lesz, üszkösödés meg főleg nem :) Nem olyan durva ez a seb, kb mint egy átlagos horzsolás. Nem direkt vágtam meg magam, kifordult a kezemből borotválkozás közben a borotva, és a borotvafej műanyag élesebb részével plusz ferdén a pengékkel szántottam végig a lábam.
2019. aug. 9. 20:19
 5/11 A kérdező kommentje:

Azért direkt nem vágnám meg magam :)

egyedül amiatt aggódok, hogy görcsöl a lábam.

2019. aug. 9. 20:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyisd meg a sebet, hogy van-e alatta genny. Ha van, ki kell tisztítani!

De ha piros és meleg, akkor gyulladt.

Lépj be a patikába, vegyél fertőtlenítő! Amúgy egy kis pálinka sincs?

2019. aug. 9. 22:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Felnyitottam, viszont nem volt alatta gennyes, vérezni sem vérzett. A kezdetleges var sárgás volt, viszont a sebből nem folyt semmi. Találtam itthon betadine huvelykupot, azt feloldottam és azzal fertotlenitettem le. Remélem hamar rendbejon:)
2019. aug. 10. 11:28
 8/11 anonim válasza:
Na mizu veled kérdező?
2021. júl. 3. 18:14
 9/11 A kérdező kommentje:
Túléltem :D
2021. júl. 7. 12:50
 10/11 anonim válasza:
Yey és heget hagyott?
2021. júl. 7. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!