Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Nagyon megvágtam a labam, mit...

Nagyon megvágtam a labam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap délelőtt borotvalkozas kozben kifordult a kezemből a borotva, es kb 10 centi hosszan vegigszantottam vele a vádlim, olyan max. 1-2 mm mélyen. Nagyon vérzett, kb 10 percig szorítottam rá wc papírt, mert nem volt más a közelben. Miután elállt a vérzés, lemostam alaposan a sebet hideg vízzel, és azonnal tettem rá mull-lapot (nem tudom, biztosan ez-e a neve, vékony, fehér lap, "negyzetracsos" mintázatú) és rögzítettem. Este ismét alaposan megmostam hideg vízzel, plusz beszórtam Tetrán porral, aztán mull lap és lekötöttem, hogy éjszaka nehogy felsertsem.

Reggelre kicsit sárgás lett a sebem, fáj is, de csak akkor ha felkelek és jarni kezdek, vagy ha lefekszem, utána egy ket perc múlva elmúlik. Elfertozodhetett a seb? Mit kell ilyenkor tenni? Ha nem muszáj, az ügyeletet nem látogatnám meg, nem nagyon foglalkoznak itt az ilyes fajta problémákkal, és nem olyan mély, hogy varrják. Kb egy erősebb horzsolás a padka szegélyen - ehhez tudnám hasonlítani.

2019. aug. 8. 07:41
 1/2 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ezzel mehetsz sebészetre is, nem kell ügyelet. Ha elállt a vérzés, akkor lefertőtleníted, erre jó az arcszesz is, nem szórnék bele semmilyen port. Kicsit sárga, de az még nincs elfertőződve, gyógyul. Mullap jó rá, ha steril, végül is mást nem tudsz tenni,be fog gyógyulni. Figyelgesd és ha változik, vörösödik vagy jobban gennyedzik, akkor menj orvoshoz mindenképpen.
2019. aug. 8. 08:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hamar választ!
2019. aug. 8. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!