Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vajon egészségesek azok az...

Vajon egészségesek azok az emberek, akik csak heti 1X fürdenek?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm, sőt rokonom is van, többségük idős ember, és csak heti 1X, vasárnap fürdenek. Biztos megmossák minden nap a kezüket, lábukat lefekvés előtt (gondolom), de az biztos, hogy nem használnak pl. intim mosakodót :-) Az ő hüvelyflórájuk így is rendben van? Tudom, hogy a túlzott mosakodás is ártalmas lehet, de a heti 1, az lehet egészséges?
2010. júl. 9. 15:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Higiénia szempontjából egyáltalán nem egészséges.Gondolj bele.Te is egy fárasztó nap végén, főleg ha egy meleg nyári nap van,akkor teljesen leizzadsz mindenhol.Egyrészt büdös vagy,mint egy borz,másrészt ragadsz az izzadságtól.Szerintem aki ezt mondta az egy elég igénytelen ember lehet és lusta is.Ne haragudj,de manapság nem divat a nem fürdés.
2010. júl. 9. 15:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem büdösek, akkor oké, az ő dolguk. Régen az emberek kb. heti egyszer vagy ritkábban fürödtek, mégse halt ki az emberi faj :)

Amúgy fürdeni én konkrétan nem is szoktam, mármint kádban nem, csak zuhanyozok minden nap.

2010. júl. 9. 15:34
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Nagyapám is egyszer fürdik hetente, mégis rendben van a hüvelyflórája :)
2010. júl. 9. 15:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én naponta fürdök, de nem használok intim mosakodót pl :) mégis rendben van mindenem.
2010. júl. 9. 15:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát egészségesnek lehetnek egészségesek... a középkorba pld ártalmasnak tartották a fürdést. Én max két napig szoktam birni
2010. júl. 9. 15:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy egészséges, de biztos, hogy büdös! Wc-re gondolom minden nap megy, képzeld el milyen szag lesz a gatyájában egy hét mosdás nélkül...
2010. júl. 9. 15:46
 7/8 anonim ***** válasza:
68%
Én ha 3-4 napig nem fürdök, már viszketek ott lent :S Szerintem nem egészséges.
2010. júl. 9. 15:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem büdösek, mégcsak igénytelennek sem tünnek, azon kívül, hogy hetente egyszer fürdenek (és közben nem zuhanyoznak), semmi "gond" nincs velük, de írtam, hogy idősekről van szó, például nagyanyám és dédim is ilyen. Rend van náluk, tiszta ruhában vannak mindig, stb., csak tudom róluk, hogy vasárnaponként fürdenek. Lehet megmosakodnak naponta a lavorban, de azt kétlem, hogy alul külön megmosnák minden nap. Mikor kiskoromban ott nyaraltam, akkor a Walt Disney után volt mindig a fürdés :-D

Amúgy én sem bírnám ki, hogy zuhanyzás nélkül feküdjek le, csak sokszor eszembe jut, hogy nekik vajon volt-e pl. hüvelygombájuk vagy hasonló problémák, mert hogy nőgyógyász sem látta már őket évek óta, az is biztos. Sajnos. Ezt úgysem kérdezném meg tőlük sosem :-)))

2010. júl. 9. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!