Mit tegyek hétfőig?
KB. 5-6 napja kezdődött égő, csípő, viszkető érzésem a nemiszervem, illetve a húgycsövem környékén és hozzá jött az alhasi fájdalom vizelési inger. Saját elgondolás ól végigcsináltam egy 3 napos canesten kúrát, de nem használt. Emiatt tegnap elmentem háziorvoshoz, aki beküldött laborba. Ma délután ezeket az eredményeket kaptam:
Vizelet fajsúly:1,023
Vizelet leukocyta:++++
Vizelet nitrit:+
Vizelet pH:5,0
Vizelet szín:sárga
Vizelet átlátszóság:zavaros
Vizelet erytrocyta:+(1mg/l)
Vizelet fehérje:+(g/l)
Vizelet cukor:neg
Vizelet keton:neg
Vizelet urobilinogén:normál
Vizelet bilirubin:negatív
Vizelet üledék
Vörösvértest:15/látótér
Fehérvérsejt:366/látótér
Baktérium:sok
Elküldve mikrobiológiára
Tőzegáfonya, sok-sok folyadék, pihenés (írnám hogy melegben....).
Viszketés miatt valami fertőtlenítő gyulladáscsökkentő krém pl idelyn, Canesten. Vagy teafaolaj (ha tudod használni).
Húgy uti probléma. A prosztatát is bele értve .
Erre a Canesten nagyon nem jó volt .
Kedves kérdező, a háziorvosod egy marha. Ráadásul lusta marha. Egy ilyen tipikus tünetekkel járó húgyúti fertőzésnél csak szivatás a beteget laborba küldeni. A rendelőben egy szerencsétlen tesztcsíkkal ki lehetett volna ezt mind mutatni, vagy egy rohadt Donné próbával, de akár mikroszkóppal is meg lehetett volna nézni.
A megoldás az, hogy ezzel a lelettel elmész holnap a háziorvosi ügyeletre és írnak fel antibiotikumot. Ezen kívül fogyassz sok folyadékot. A háziorvosodat pedig sürgősen cseréld le! Írom ezt orvosként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!