Küret, vagy van még rá lehetőség máshogy segíteni?
Mit csinaljak? Van akinek segitett valami a nyálkahártya
levallasban?
MINDENKÉPPEN másik orvos!
A tüneteid nem indokolnak iylen drasztikus eljárást, a gyógykaparás elvileg belefér és nem is igazßan problémás eljárás, de a méhet kivetetni ilyen indokkal és ilyen fiatal nö esetén enyhén szólva is kriminális ötlet.
2019. máj. 23. 11:33
Másik orvos es rendes kivizsgálás.
Nekem első gyerek születése után lett nagyon hosszú menstruációm, hónapokig elhúzódott, de még a kürettől is ódzkodott az orvosom. Végül muszáj volt. Nem találtak okot a vérzésre és a műtét se mulasztotta el. Azóta még szültem ikreket, a probléma most is fent áll. De kipakolásról szó se lehet, ezt leszögezték két klinikán is. Csináltak abláziót (méhnyalkahartya leégetes), de sajnos ez se oldotta meg a problémát. De ezt az eljárást nem végzik el, ha gyermekvállalási szándék van még.
2019. máj. 23. 13:57
3/11 A kérdező kommentje:
Melyik klinikán voltál? Tudnál segíteni hova menjek? Fejér megyében lakom. Helyileg a Dunaujvarosi korhazvan kaptam ma ezt a 2 lehetoseget. 3 éve szültem, elotte soha ilyen nem volt. Most meg csak a kureteket csináljak. Ez lesz a 3. Ezzel a problemaval. A 3 év alatt. Közben volt egy hormonos spiralOM a vérzés miatt.. szóval elég tanácstalan vagyok.
Szia! Mindenképpen kell a küret. Sajnos ugyan ez volt velem is, nem ijesztgetni akarlak, de a szülés után felborult a hormonháztartásom. 4év múlva kimutatta a küreta méhtestrákom, 2 héten belül mindent ki kellett venni. Én is szerettem volna még szülni, de nem lehetett... Amúgy már kiceszik a méhet rákmegelőző állapotban is. Mindenképp csináltad meg.
2019. máj. 24. 18:42
2-es vagyok
Semmilyen hormonvizsgálat nem volt? Kellene egy endokrinológus mindenképp és alapos kivizsgálás.
Én -zala megyei vagyok. Amikor itt nem tudtak segíteni, akkor Pécsre irányítottak tovább. Ott csinálták az abláziót, mert ezt kevés kórházban végzik. Méhtükrözesed sem volt? Eddigi szövettani leletek nem mutattak ki semmit? Mióma, polip stb?
2019. máj. 24. 20:53
6/11 A kérdező kommentje:
Szülés után borult igy fel minden. Semmilyen hormon labor nem volt meg. A kuretet megcsinaltotom mindenképpen. Az eddigi kuretem 2017ben hiperplasya glandulatin endometri. 2018baan pedig a mirena spiraLtd távolították el ott rendben volt minden. Most is csak az uh-n vettek észre.
7/11 A kérdező kommentje:
A kuretet mindenkeppen megcsinaltotom. Hormonvizsgálát nem volt. Maszek alaposan voltam cukor inzulin vizsgálaton is.enyhe inzulinrezisztencia. Napon 1 db 500 mg-os merckformán xr-t szedek. Szülés után borült így meg. 2017ben hiperplasya ganularis endometri. 2018ban a mirena spiralt vetettem le. Ott rendbent volt a szövettan.
Mindenképp kell hormonvizsgálat es én oda vissza nem mennék, ahol küretelnek ész nélkül, kipakolásról beszélnek, de egy hormonsort nem néznek. Rossz vicc, esküszöm.
2019. máj. 27. 21:02
9/11 A kérdező kommentje:
10/11 Dovima válasza:
Szia voltál már küreten?én 6 án megyek...
2019. máj. 30. 18:21
Kapcsolódó kérdések: