Nem kaptam HPV (mehnyakrak elleni) oltast. Ez baj? 16/l
Nyolcadikban lehetett valasztani, hogy ki keri, ki nem.
Apam nem tamogatta, mivel o nem szereti, ha sok gyogyszert szedunk(pl fejfajasra). De igazabol, ha akartam volna, neki mindegy lett volna.
En viszont elegge felek a tutol es nem kertem.
Mennyi az eselye, hogy mehnyakrakom lesz igy?
Hogy lehet ez ellen vedekezni? Csak vedooltassal?
Koszi a valaszokat
Relatív, hogy baj-e. Maga az oltás a HPV daganatot okozó törzsei ellen véd. A legjobb Gardasil konkrétan 9 törzs ellen nyújt védettséget. A méhnyakrákról annyit érdemes tudni, hogy nagyon lassan nől. Tehát ha te évente elmész nőgyógyászati szűrésre onnantól, hogy elkezdesz némi életét élni, akkor soha nem lesz olyan elváltozások ami az életedet veszélyeztetné. Ami probléma, hogy a HPV nem csak méhnyakrákról okoz, hanem garat és gégerákot is, erre viszont nehezebb szűrni (persze ha nem orális szexelsz akkor ez a veszély kevésbé fenyeget.
Összességében úgy gondolom, hogy hiba volt nem beadatni. Én férfiként be vagyok oltva pont az orális előfordulás miatt. Persze most is nyugodtan beadathatod, de az ára titeket terhel már és a teljes sorozat kb. 90000 Ft.
HPV elleni oltás a HUMÁN PAPILLÓMAVIRUS ellen véd, nem pedig a méhnyakrák ellen.
"A humán papillómavírus, röviden a HPV, méhnyakrákot, és egyéb bőrdaganatokat vagy jóindulatú hámelváltozásokat okozó, elsősorban szexuális úton terjedő vírus. A HPV-nek több mint 130 ismert típusa van. A HPV elleni védőoltás a legveszélyesebb típusok ellen nyújt védelmet."
Ne szexelj fűvel-fával... ez jelentősen csökkenti a veszélyt.
1. #4 jól sejt, csak az utolsó 2 sora hülyeség. Ha csak 3 emberrel szexelsz, és abból csak 1 HIV+, te már lehetsz az. HPV-te ugysnez igaz.
2. Felesleges gyógyszer: Édesapádnak annyiban igaza van, hogy a felesleges gyógyszer terheli a májat, esetleg ellenállóvá válnak a baktériumok.
3. Ha nem akarod egy piszlicsáré kellemetlenséggel csökkenteni a méhnyakrákod kockázatát, akkor megteheted, de akkor hülye vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!