Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor lehet kivetetni a...

Mikor lehet kivetetni a méhemet? Nem akarok menstruálni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy nem akarok menstruálni. Tudom, hogy nem 'nem akarás' kérdése, de én így érzek.

Utálom, hogy megvan nekem, amikor felállok, akkor érzem, hogy zúdul, mint a Niagara.

Nem merek elaludni esténként, mert félek, hogy összevérezem az ágyat. Így nem tudok nyugodtan pihenni, másnapra olyan álmos vagyok, hogy majd' elalszok. (Attól is félek, hogy mi lesz, ha majd az érettségi napján is menstruálni fogok, és nem tudok majd koncentrálni.)

A vérzésemmel sincs minden OK, mert nem tudom kiszámítani. Hol 40, hol 25, hol 33 nap múlva jön meg.

Tesin nagyon kényelmetlen, főleg ha talajtornázunk, vagy magas vagy távolugrást csinálunk, esetleg gyűrűzünk.

Más nem nagyon jutott eszembe, csak az, hogy kivetetem a méhem.

Kérek mindenkit, hogy ne jöjjön nekem senki azzal, hogy lehet gyerekem, meg hogy valaki örülne annak, ha meg lenne neki, mert ez már a könyökömön jön ki.

(Ui.: Elnézést kérek a helyesírási hibákért, gyorsan gépeltem, és bocsánatot kérek előre is, ha a kérdésemmel megbántottam valakit.)

2019. márc. 23. 17:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
79%
Ha egyszerre 3 éjszakai betétre van szükséged, ott nagy gondok vannak, menj el nőgyógyászhoz és endokrinológushoz minél előbb. Így elhiszem hogy utálsz menstruálni, mert a leírtak alapján ez nem normális.
2019. márc. 23. 18:47
 12/19 anonim ***** válasza:
48%
Én tudom mit érzel kérdező. Rengeteget szenvedek a menstruációmmal, 13 éves korom óta megvan, azóta nyűglődök. Sok orvosi vizsgálaton, gyógyszeren mentem keresztül, állandóan mérgeztem magam, hogy jobban legyek. Minden hónapban kínzó görcsök, sokszor a fájdalomtól csak tehetetlenül sírtam. Amíg meg nem találtam a megfelelő gyógyszert, minden hónapot hányással indítottam. Gyűlöltem a méhemet, és feleslegesnek éreztem, viszont tudtam azt is, hogy egy nap még szükségem is lehet rá. Hát most így 30 évesen nem is bánom, mert egy kis élet fejlődik éppen benne, és még nem láttam, de már most szeretem! Te még nem tudhatod, hogy 15 év múlva hogyan fogod gondolni az életedet, mert még fiatal vagy, hogy felelősségteljesen dönts. Hidd el egy gyermek csodálatos érzés. Ne foszd meg magad tőle! Tegyél meg mindent, hogy meggyógyulj, mert a bajodra vannak szerek.
2019. márc. 23. 18:55
 13/19 anonim ***** válasza:
31%

Még kislány vagy, ha ezt nem tudod elfogadni.

Nők már nem csinálnak belőle problémát.

Előbb-utóbb rendszeressé fog válni, ha egyébként egészséges életmódot folytatsz.

2019. márc. 23. 19:20
 14/19 anonim ***** válasza:
30%

Mekkora világi problémáid vannak kérdező! Irigyellek,de komolyan. Ha a sima menstruáció miatt ennyire kínlódsz, mit tennél, ha nőgyógyászati műtéted lenne? Netán egy vetélésed, akkor mit csinálnál? A falat lekaparnád, azt hiszem.

Szedj fogamzásgátlót, attól helyreáll (időben) a vérzésed, ls a mennyisége is elenyésző lesz a menstruációhoz képest!

2019. márc. 23. 20:01
 15/19 anonim ***** válasza:
30%
Tablettát ne szedjél még ha fel is írnák se. Enfokrinológus csak hormont ír fel a pjzsmirigyre az se jobb. Tetmészetgyógyász segíthet pl diétával csökkenthető a vérzés mennyisége. Az egész tény elfogadásában egy jó beszélgetés segíthet, anyukád, tesód, barátnő, védőnő, egy tanár, vagy pszichológus. Aviva torna, intimtorna, hastánc, ilyesmi.
2019. márc. 23. 21:32
 16/19 anonim ***** válasza:
20%

Olyan van, hogy injekciós fogamzásgátlás, akkor általában meg is szűnik a menstruáció, vagy legalábbis sokkal ritkábban jön meg. Ezt legálisan is lehet alkalmazni, de mondjuk azért ez elég drasztikus, én tuti nem csinálnám ezt a testemmel, de nyilván ez a te döntésed.

Ebben a videóban tesznek említést róla:

https://www.youtube.com/watch?v=f64Kml3adQ4

2019. márc. 26. 04:07
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Plusz, szerintem érdemes lenne elmenni dokihoz. Mármint nem tudom, hogy mennyi ideje van meg, de ez azért nem tűnik rendszeresnek, ráadásul okozhatja hormonzavar is az erős vérzést, amiről írtál.
2019. márc. 26. 04:09
 18/19 anonim ***** válasza:

Vizsgáltasd ki magad, pár dolog nem normális, amit írsz, így elhiszem, hogy utálod... 3 éjszakai betét, meg ennyire rendszertelen ciklus, nem tűnik egészségesnek...

A hormonális fogamzásgátló tök praktikusnak tűnik, csak az a baj vele, hogy a fenti problémáidat tünetmentesíti, pedig nem a szőnyeg alá kellene söpörni, hanem utánajárni, kivizsgálni az okát. Nagyon fontos lenne, mert simán lehet hogy egy komoly probléma mellékhatásait tapasztalod.

A tippem, hogy használj intimkelyhet. A "zúdulós" érzést én is szívből gyűlölöm, ez segített. Plusz egész nap nem kell foglalkoznom vele. :)

Egyébként épeszű orvost nem fogsz találni, még komoly betegség esetén is csak a legvégső esetben veszik ki. Egy rokonomnak vannak nagyon komoly szervi problémák a méhével, és van 3 gyereke, 50 fölött van, mégse távolítják el a méhét, bár most a sokadik műtét után az orvos mondta, hogy legközelebb már lehet, hogy nem lesz választásuk... de még ilyen esetekben is mindent megtesznek, hogy megmentsék.

Az meg egy dolog, hogy most nem akarsz gyereket. Én se akarok (nagyon nagyon nagyon határozottan nem akarok), de honnan tudjam, 10 év múlva mit akarok majd?

2019. márc. 27. 13:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Komoly hormonális gondjaid lehetnek, orvoshoz menj el először. Vagy pl. sok gyógynövény (palástfű, cickafark, barátcserje, pásztortáska) jó női bajokra. Tenni kellene ez ellen, mindig keresni kell a megoldást. A méh eltávolításával szerintem még több problémát zúdítanál a nyakadba.
2019. nov. 30. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!