Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor lehet kivetetni a...

Mikor lehet kivetetni a méhemet? Nem akarok menstruálni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy nem akarok menstruálni. Tudom, hogy nem 'nem akarás' kérdése, de én így érzek.

Utálom, hogy megvan nekem, amikor felállok, akkor érzem, hogy zúdul, mint a Niagara.

Nem merek elaludni esténként, mert félek, hogy összevérezem az ágyat. Így nem tudok nyugodtan pihenni, másnapra olyan álmos vagyok, hogy majd' elalszok. (Attól is félek, hogy mi lesz, ha majd az érettségi napján is menstruálni fogok, és nem tudok majd koncentrálni.)

A vérzésemmel sincs minden OK, mert nem tudom kiszámítani. Hol 40, hol 25, hol 33 nap múlva jön meg.

Tesin nagyon kényelmetlen, főleg ha talajtornázunk, vagy magas vagy távolugrást csinálunk, esetleg gyűrűzünk.

Más nem nagyon jutott eszembe, csak az, hogy kivetetem a méhem.

Kérek mindenkit, hogy ne jöjjön nekem senki azzal, hogy lehet gyerekem, meg hogy valaki örülne annak, ha meg lenne neki, mert ez már a könyökömön jön ki.

(Ui.: Elnézést kérek a helyesírási hibákért, gyorsan gépeltem, és bocsánatot kérek előre is, ha a kérdésemmel megbántottam valakit.)

2019. márc. 23. 17:58
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Ez mellesleg lemaradt:

Utálós vagyok, ezért mindig elkap a hányinger (nem hányok, csak öklendezek), ha meglátom a véres betétet/tampont.

2019. márc. 23. 18:00
 2/19 anonim ***** válasza:
55%
Legálisan sehogy.
2019. márc. 23. 18:06
 3/19 anonim ***** válasza:
43%

Hál'istennek ilyenre ennyi idősen nincs lehetőség, csak komoly egészségügyi probléma miatt - pl méhnyakrák.

Ezen kívül nem értem, hogyan tudnál meghozni egy ilyen végleges döntést a kényelmed érdekében.. Egyáltalán nem tudod mit fogsz akarni 30-35 évesen. Addig még élsz ugyanannyit mint eddig. Kicsit nevetségesek az érveid. Mert ha akarnál mindegyik ellen tudnál tenni.

Első körben pl elmenni endokrinológushoz, hogy segítsen beállítani a ciklusodat, hogy normális hosszúságúak és kiszámíthatóak legyenek. Ez ugyanis nagyon nagyban a pajzsmirigy hormonokon múlik.

A másik, hogy tesin meg az erősebb napokon használj tampont! Sokkal elviselhetőbbé teszi az egészet mint a betét. Azt én is utáltam, amikor felálltam és azt éreztem, hogy hirtelen egy tócsányi jött ki és az most mind ott van. Tamponnal ez a gond nincs.

2019. márc. 23. 18:07
 4/19 anonim ***** válasza:
22%
Nincs olyan orvos, aki ilyen indokkal kivenné a méhed. Ez nem a kívánságműsor. Fogadd el, mást nem tudsz tenni.
2019. márc. 23. 18:08
 5/19 A kérdező kommentje:
Én már próbáltam elfogadni, de sehogyse ment. Van ilyen?
2019. márc. 23. 18:11
 6/19 anonim ***** válasza:
82%
Van ilyen, főleg fiatal korban. Nem tudom mennyi idős vagy, de nekem anno a doki fogamzásgátlót írt fel, amitől lecsökkent a vérzésem és így mindig tudtam mikor jön meg
2019. márc. 23. 18:14
 7/19 anonim ***** válasza:
49%

Egy orvos se fogja kivetetni és örülj, hogy tényleg lejet majd gyereked.

Engem cisztával műtöttek 19 évesen, senkinek sem kívánom, hogy át kelljen élnie bármilyen nőgyógyászati műtétet. Borzasztó görcseim voltak, néha még mindig vannak, rosszul vagyok előtte és alatta, de minden fejben dől el. Ha csak arra koncentrálsz, hogy "jaj, milyen rossz nekem és szenvedek", akkor valóban nagyon rossz lesz. Foglald le magad, a mozgás is segít, vegyél be gyógyszert és pihenj, amennyit tudsz, nem tudsz mást tenni.

2019. márc. 23. 18:15
 8/19 anonim ***** válasza:
53%
Nem fogják kivenni a méhedet, és a ciklusodat megszüntetés helyett szabályozni fogják. Testnevelésre, érettségire használj tampont. Az éjszaka egy kicsit problémásabb, két éjszakai betétet egymáson próbáltad-e már?
2019. márc. 23. 18:15
 9/19 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Igen. Még hármat is.

2019. márc. 23. 18:20
 10/19 anonim ***** válasza:
28%

Menj el orvoshoz, ahogy már írták is, ezek szerintem teljesen kezelhető problémák. Ha nincs más megoldás, fogamzásgátlót is szedhetsz, akkor pontos lesz stb.

Használj tampont, nem fogod érezni, hogy folyik a vér. Ha betétet is teszel mellé, akkor még azon se fogsz kattogni, hogy átázol, a kettővel együtt gyakorlatilag kizárt.

És csak hogy mennyire kiszámíthatatlan, mit akarsz majd 10-15 év múlva, hadd mondjam el, hogy soha életemben eszembe nem jutott, hogy én majd valaha gyereket akarok. Aztán 30 felett egyszercsak átkattant valami, és már nagyon-nagyon szeretném, ha lenne. (az apa jelölt továbbra sincs meg hozzá, tehát nem arról van szó, hogy fülig bele vagyok esve valakibe, akinek szülni akarok).

Szóval amúgy sem teheted meg, de ne is gondolkozz ilyenen.

2019. márc. 23. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!