Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mellrákra utalnak ezek a tünetek?

Mellrákra utalnak ezek a tünetek?

Figyelt kérdés

Ma reggel enyhe mellfájdalommal ébredtem.

Terhes nem vagyok, mivel a teszt nemrégiben negatív lett, illetve ovulációm is a napokban van, először ennek szerettem volna betudni.

Aztán este csak kíváncsiságból átvizsgáltam a melleim, nincs-e bármiféle elváltozás, csomó, akármi, ami aggodalomra adhatna okot.

A jobb mellemen nem messze a mellbimbótól találtam egy piros pöttyöt, ami a pattanás utáni piros foltra hasonlít, amikor már gyógyulófélben van, és húzódik össze körülötte a bőr. 1-2mm az átmérője.

Nem érzékeny és nem fáj.

Volt hasonló sebecském pattanás után mellen is már, meg máshol is, de most a reggeli mellfájdalom miatt megijedtem.

A mellbimbómin semmi elváltozás nincsen, a mellem sem lett sem nagyobb, sem melegebb, sem keményebb. Mostanra már a fájdalom is majdnem teljesen alábbhagyott.

Nyomásra, érintésre nem érzékeny.

A nőgyógyászhoz egy hónap múlvára van időpontom, nem tud fogadni. Esetleg egy másikat tudnék felkeresni.

A párom és az anyukám szerint agyamra ment valami, ha ezzel akarok holnap orvoshoz szaladni, és várjam ki az időpontot, mert ha egy hónapon múlik, már úgyse tehet senki semmit.

Mit kéne tennem?

2019. márc. 4. 21:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Tényleg az agyadra ment valami...
2019. márc. 4. 21:43
 2/6 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy aggódom az egészségemért.

Gondolom, te még nem hallottál a gyulladásos mellrákról, ami szintén enyhe fájdalommal, és piros pöttyel kezdődik.

2019. márc. 4. 21:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel, túlreagálod.

Nekem a családban többen is mellrákosok, anyukám jelenleg is küzd. A mellfájdalom a menszesz előtt, után, peteéréskor ia teljesen normális, a piros pöttynek az okát, pedig te magad magyaráztad meg. A gyulladásos mellrák pedig nem így kezdődik. Ráér még az 1 hónap nőgyógyászik, de ha nagyon nem tudsz megnyugodni, akkor a háziorvostól kérsz mammográfiás vizsgálatot és elmész oda. Nem tudom mennyi idős vagy, de fiatalabb korban általában, csak uh-t csinálnak és szépen látszik rajta minden. Nyugodj meg, nem vagy beteg.

2019. márc. 4. 21:57
 4/6 A kérdező kommentje:

25 éves vagyok

Gondolom, ti is olvastátok a már annak a nőnek a levelét, ami közzé van téve az interneten már vagy 20 éve.

Azt írta, neki is egy olyan pici sebbel kezdődött, ami egy gyógyuló pattanásra emlékeztetett.

Mondjuk annyi, hogy az enyém nem a mellbimbón/bimbóudvaron van, hanem picivel mellette, de gondolom, ez már részletkérdés.

2019. márc. 4. 22:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Annyi, hogy nem fáj, nem érzékeny, ahogy a mellbimbóm sem. Nyomásra sem.
2019. márc. 4. 22:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Én emlőtumoros témából írom a szakdogám, többszáz beteg adatait néztem át. A te tüneteidet még én is produkálom elég rendszeresen, durvább kiadásban. Nem aggódnék emiatt. Ha szeretnéd, hogy megvizsgáljon a nőgyógyász, az teljesen rendben van. De nem szükséges annyira sietned! 1 hónap alatt nem fog szétrobbanni a melled, mégha be is igazolódna a gyanúd, ami nagyon-nagyon valószínűtlen és megalapozatlan. Szóval nyugodtan várd ki azt az orvost! Hidd el, semmi bajod nem lesz!
2019. márc. 4. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!