Egy hete szedek fogamzásgátlót, a mensim most 7 napja
tart a szokásos 5 helyett. Miért?
Figyelt kérdés
Ma egy hete hogy kiírattam a nőgyógyásszal a fogamzásgátlót. Most voltam először nála, nem vizsgált meg kérdezgetett aztán kiírta a Microgynon 30-at, (azt hiszem ez nincs Magyarországon, én osztrákban élek) és pont jó, aznap jött meg amikor az orvoshoz mentünk, mondta kezdjem el akkor attól a naptól fogva szedni, ugye a vérzés első napján, így is tettem 1 hete szedem, sosem felejtettem el, de eddig sosem tartott tovább a mensim mint 5 nap, most pedig a 7. nap még mindig barna folyásom van, nem sok ugyan de van. Ez normális vagy menjek vissza a dokihoz?
Az első 3 hónapban normális a barna folyás nyugi. Nekem is volt, aztán ahogy elmúlt azóta semmi panaszom. 2 és fél éve szedem.
Nem tudom nálatok hogy van, de nekem úgy volt, hogy az első 3 havi adag után vissza kellett mennem és ha lett volna valamilyen panasz írt volna másikat. Szedd tovább, max ha úgy érzed nagy gond van, keresd fel az orvost.
24N
2019. márc. 4. 20:38
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2019. márc. 4. 20:42
3/6 anonim válasza:
A dokihoz csak akkor kell visszamenni, ha az első 3 levél után is köztes vérzésed van. Ez már nem a menstruációd, és innentől kezdve nem is fogsz menstruálni.
2019. márc. 5. 14:55
4/6 A kérdező kommentje:
Igen ez az "innentől kezdve nem fogsz menstruálni" ez nagyon ijesztően hangzik. Az egyetlen dolog amitől rettentően félek hogy meddő lehetek tőle. De csak egyszer olvastam ezt az oldalon azóta láttam több videót ahol a doki mondják hogy ettől nem lehetünk meddők szóval kicsit megnyugtott. De a legnyugodtabb akkor leszek ha egyszer kisbabám lesz de persze még nem mostra tervezzük ezért szedem a gyógyszert egyébként még mindig tart. Nem sok, de azért mindennap ott van egy kicsi a tisztasági beteten.
2019. márc. 7. 20:16
5/6 anonim válasza:
Szerintem simán lehetsz meddő tőle. Rengeteg nő küzd ezerféle hormonális problémával, aminek egyik oka ez a mérhetetlen hormonmennyiség ami így-úgy a szervezetbe jut. Gyakorlatilag minden sejted hormonális szabályozás alatt áll, és minden mindennel összefügg. Akár pajzsmirigy problémád is lehet tőle, de elsősorban nőgyógyászati panaszokat okoz.
Szerinted miért van ennyi PCO-s, IR-es, endomentriozisos nő? Teljesen szétcseszi a tabi a hormonrendszert. Nekem tabi előtt egy teljesen rendezett, normális ciklusom volt, amit a kb fél éves tabiszedés úgy tönkretett, hogy kb 5-6 éve nem állt vissza a normál kerékvágásba.
Minden nőtársamat lebeszélném róla..
2022. júl. 3. 08:52
6/6 anonim válasza:
És mi az hogy nem vizsgált meg? Leiden mutáció? Nem gyerekjáték a tabletta és mégis úgy írják fel mint a cukorkát
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!