Az első menstruáció után mennyi ideig normális, ha késik?
"Nőknél a menstruáció általában havonta (átlagosan 28, gyakorlatilag 25-33 naponként, tehát infradián ritmusú) fordul elő a pubertáskor és a menopauza közötti időtartamban"
Tehát 25-33 nap között várható a következő, az orvosom is ezeket a számokat mondta, de nekem volt, hogy 40 nap is eltelt, volt, hogy csak 30, szóval nagyon szabálytalan volt, egyébként, a 28 nap csak általánosság, van olyan akinek 30 napra áll be a ciklusa, van akinek 27 naponként, én 18 évesen kezdtem gyógyszert szedni, mert görcsöltem nagyon-nagyon, erősen véreztem, és rendszertelen ciklus miatt, de szerintem még most is rendszertelen lenne, ha nem szedném.
A barátnőmnek amúgy az első és a második mensese között több mint fél év telt el, már elakarta vinni az anyukája nőgyógyászhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!