23 évesen nem voltam még nőgyógyásznál?
Szóval most töltöttem be a 23. életévemet, és még sosem voltam nőgyógyásznál - ez mennyire probléma/gáz?
Igazság sosem volt még egy felfázásom sem, a menstruációm rendszeres, nem jár extrém görcsökkel, nincsenek hormonális gondjaim, nem akarok fogamzásgátlót sem szedni.
Egyetlen szexuális partnerem volt eddig, vele is mindig óvszerrel védekeztünk.
Gondolom a szűrések miatt el kellene kezdenem járni?! Igazság szerint részben azért sem tudtam még elmenni nőgyógyászhoz, mert nem tudtam konkrétan időpontot kérni a szakrendelőbe: amikor reggel 8-9 között telefonáltam, azt mondták, hogy 12-1 között lehet időpontot kérni; amikor 12-1 között telefonáltam, akkor pedig azt, hogy 8-9 között lehet időpontot kérni, és telefonáljak máskor. Rengetegszer pedig fel se vették a telefont. Aztán ha nagy nehezen felvették, akkor megkérdezték hogy mikor menstruáltam utoljára, és majd hívjam őket akkor, ha épp benne vagyok, mert akkor tudnak rendesen időpontot adni 1,5 héttel későbbre.
Magán útra nem akartam menni eddig, de ezek után valószínűleg ez lesz...
Ez hatalmas probléma? Furán fog rám nézni az orvos, ha megtudja, hogy most vagyok először nőgyógyásznál?
Köszönöm a válaszokat!
Mint írtam, próbáltam elmenni a szakrendelésre, de nem tudtam időpontot kérni, mert mindig rámrakták a telefont hogy vagy rosszkor hívom őket, vagy majd akkor telefonáljak, ha épp a manstruáció végén vagyok. Hiába mondjtáok Nekem, hogy ez hülyeség, attól még ez így történt többször is. Személyesen pedig nem tudok bemenni időpontot kérni, ennyi miatt nem tudok szabadságot kivenni.
(Mivel panasz nélkül szeretnék menni, simán kivizsgálásra-rákszűrésre, nem fognak eltekinteni attól, hogy épp megvan.)
De úgy néz ki, hogy mindenképpen magán rendelésre kell mennem, ha el szeretnék jutni egy nőgyógyászati vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!