Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire tudnám az intimkelyhe...

Mennyire tudnám az intimkelyhet használni? Hogyan kezdjek neki? Többi lent.

Figyelt kérdés
eddig csak betétet használtam mindig, de kezd elegem lenni a kényelmetlen érzésből és abból, hogy akár nappal akár este de figyelni kell hogy ne legyen minden olyan.. mennyire nehéz elsőre megprobálkozni vele? mennyire nehéz fel illetve ki venni? mennyire biztonságos?
2018. dec. 16. 22:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs különösebb deformitás a nemi szerveiden (pl. szülésnél sérülés korrekcio nélkül) akkor biztosan tudod használni könnyen.
2018. dec. 16. 22:59
 2/8 A kérdező kommentje:

nem szültem még.

esetleg valami márkát is tudtok ajánlani?

2018. dec. 16. 23:03
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Mi a gond a tamponnal? Én pl soha nem használnék intimkelyhet, de persze mindenkinek szíve joga. Mindkettőnek van előnye és hátránya egyaránt. De számomra mondjuk sokkal jobb tudni, hogy ami bennem van, az magába is szívja a folyadékot, nem csak úgy "lötyög" bennem egy pohárkában, ha fejen állok, meg visszafolyik :D És hiába is mondják, nem lehet egy nyilvános wcben normálisan cserélni. Azért a menstruációs vér nem csak egy kis sima víz állagú valami, amit simán kiöntesz, na attól lesz csak minden olyan... na meg egy alapos mosás nélkül meg tudod mikor nyomnék magamba vissza egy bacis, trutyis valamit.. nem igaz, hogy elég megtörölni. Na, persze jöhetnek a hasonló támadások, hogy a tampon meg ilyen vagy olyan. De én akkor is inkább azt tanácsolnám.
2018. dec. 17. 00:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Teljesen rendben van a kehely, akik ilyen ellenérveket hoznak fel, hogy nyilvános wc, meg minden csupa vér, nem használták még. A tamponnal ellentétben ezt nem szükséges olyan gyakran cserélni, ezért bárhová mész, nem muszáj nyilvános wc-n bajlódni vele. Nekem legalábbis az eddigi 5 hónapban, mióta használom, nem kellett foglalkozni vele nyilvános helyen. Fontos, hogy az anyaga orvosi szilikon legyen, mert azon nem tapad meg semmi kórokozó, úgyhogy a higiéniával se lesz gond, ha ilyet választasz. És igen, nem olyan, mint a tampon, hogy oda se kell nézned, nem is látod a vért, de szerintem mi nők legyünk annyira jóba a testünkkel, hogy ne undorodjunk a saját vérünktől.

Ezen kívül sokan beszámoltak róla, hogy még a menstruációs görcsök is enyhébbek kehellyel, nekem konkrétan rövidebb lett a ciklusom tőle, szóval csak pozitívumokat tudok róla mondani.

Kehelyválasztást jól gondold meg, mert hogy jól válaszd ki, tudnod kell, mennyir erős a hüvelyed izomzata, és milyen magasan van a méhszájad. Ezt azért kell tudni, mert ha nem jó kelyhet választasz, akkor vagy kicsúszik a kehely, mondjuk nem erős izomzatnál, vagy pl. ha magas méhszájhoz rövid kelyhet választasz, akkor eltűnik benned, és nehéz lesz kivenni.

Nem nehéz megpróbálkozni vele, nekem második ciklusra sikerült megtanulni úgy a felhelyezést, hogy egyáltalán nem szivárgok, amit egyébként tamponnal sose értem el.

Ha még kérdésed van, és érdekel a téma, van egy nagyon jó fb csoport, ott részletes leírást is találsz a kelyhekről, illetve kérdezni is tudsz, ha valamiben elakadsz:

[link]

2018. dec. 17. 08:30
 5/8 A kérdező kommentje:

hát kicsit visszazökkent a lelkesedésem, de annyira utálom a betéttel való bajlódást már hogy váltani szeretnék.

mi alapján válasszak, hogyan tudom akkor melyik méret és típus lesz számomra megfelelő?

2018. dec. 17. 08:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Le van írva az fb csoport rögzített posztjában, mi alapján lehet kelyhet választani (a közleményeknél találod, második pont), illetve ott van egy jó kis lista a megbízható kehelygyártókról.
2018. dec. 17. 09:21
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

Én pár hónapja vágtam bele a kehelybe.

Első pár nap elég macerás és nehéz berakni-kivenni, de rá lehet jönni a hajtogatási technikára és a megfelelő mozdulatra, onnantól egy pillanat az egész.

Biztonságos alatt nem tudom mit értesz, fertőzésed nem lesz tőle, a bacik nem tapadnak meg rajta (már ha olyat veszel, ami orvosi szilikon, ez fontos!), TSS esetet nem regisztráltak még intimkehellyel kapcsolatban (mindeközben tamponnal kapcsolatban történtek már halálesetek). Ami a szivárgást illeti, ha jól rakod be, elméletileg nem szabad szivárognia - gyakorlatban nekem egy picit mindig szivárog, de a létező legvékonyabb tisztasági betét is röhögve megbirkózik vele, szóval nem macera. (Legalább nem felejtem el, hogy épp menstruálok, ha ez nem lenne, kb ki is menne a fejemből :D )

Választék elég nagy.

A méretet leginkább a méhszáj elhelyezkedése határozza meg, ezt legegyszerűbben az ujjaddal tudod ellenőrizni, és számold bele, hogy a ciklus során változhat. Igazából ez a legfontosabb, ha ilyen téren nem megfelelő kelyhet választasz, akár használhatatlan is lehet számodra.

A többi már kényelmi szempont: anyag (puha vs kemény: a puhát könnyebb kiszedni, de a felhelyezése nehezebb, nem nyílik ki olyan könnyen; a kemény pikk-pakk bent van, kiszedni viszont egy fokkal izzadósabb - de nem gázos úgy se!), a végén levő "pálcika" vége (én azt ajánlom, mindenképp olyat válassz, aminek a vége gömbölyű, az tutira nem fog piszkálni, bántani), átmérő, stb.

Nekem speciel Naturcup van, a középső méret (a már nem szűz, de még nem szült nőknek való), teljesen elégedett vagyok vele, életem legjobb vételei között tartom számon. Nagyon nagy szabadságot ad (már azokon a hétvégéken is el tudok menni egész napos programra, erdei túrára, stb. Uszodában, strandon szuper, nem szívja meg magát, sőt, sokan esküsznek rá, hogy nagyon jó használni medencében még akkor is, ha épp nincs meg, csak kint tartja a bacikat.)

Kedves #3!

"De számomra mondjuk sokkal jobb tudni, hogy ami bennem van, az magába is szívja a folyadékot, nem csak úgy "lötyög" bennem egy pohárkában"

Miért is jobb, hogy egy vegyszerezett akármi szárítja a hüvelyt, miközben az általa felszívott vért éri a levegő, és bomlásnak indul a szervezeteden belül? Komolyan kérdezem, tényleg érdekel, hogy ez miért olyan jó.

"És hiába is mondják, nem lehet egy nyilvános wcben normálisan cserélni."

Nem is igazán kell, nekem átlagos mennyiségű a menzeszem, és a fentebb említett kehely probléma nélkül kibír 10 órát, szerintem többet is bírna ha akarnám, de ennyi nekem elég, reggeli indulástól a délutáni hazaérkezésig bírja, sose kell vele foglalkoznom munkahelyen, vagy itt-ott (ami a tamponról ugyebár nem mondható el, és akármennyire szappanozol, csak nem olyan higiénikus egy nyilvános wc-ben turkálni magadban)

Amúgy egész jól el lehet törölni, én megtörlöm mielőtt elmosom rendesen, nem marad "trutyis", vészmegoldásként egy fertőtlenítős nedves törlőkendővel szerintem ki lehet bekkelni 1-2 alkalmat, ha nincs más.

Vagy viszel be a fülkébe egy flakon vizet, és leöblíted, sokan erre esküsznek.

2018. dec. 21. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Ajánlanám egyébként a hormonmentes nevű youtube csatornát. Van erről is videó, elmagyarázza, hogy kell használni.
2019. jan. 11. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!