Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szeretnék tampont használni,...

Szeretnék tampont használni, de félek! Tudnátok adni pár tanácsot?

Figyelt kérdés

(Nyolcadik osztályos vagyok) legfőképp azért szeretném kipróbálni, mert betéttel nagyon hamar átázok. Két éve menstruálok, de nappal az éjszakai betéttel is max 3órát bírok, általában még annyit se.

Tehát elsőnek sem fáj a tampon felhelyezése?

Nem rossz ötlet ilyen korán ezt használni?

Minit milyen időközönként cseréljek?

És honnan tudom hogy már megtelt és ki lehet venni?

2018. dec. 5. 19:49
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Ob tampon oldalán van részletes leírás, drágább, de próbáld ki először sz aplikátorost
2018. dec. 5. 19:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Én a simát nem tudom felrakni, csak az applikátorosat... Mondjuk nekem annyira gyenge, hogy egy zsepivel bírom órákig, úgyhogy nekem nem kell tampon.
2018. dec. 5. 19:55
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Először a minivel próbálkozz. Nekem elsőre, 11évesen, második menstruációkor nagyon fájt. Pont valamilyen iskolaszünet volt, úgyhogy otthon voltam. Emlékszem, hogy többször is próbálkoztam de egyszerűen nem tudtam felhelyezni. Aztán megvártam amíg erősebben vérzek és a felhelyezés előtt nem töröltem meg magam, így elég síkos volt és viszonylag egyszerűen fel tudtam tenni. De kényelmetlen volt, éreztem, hogy ott van, 1-2 óra múlva kivettem. Másnap már egész könnyen fel tudtam helyezni de még mindíg kényelmetlen volt. 3.napra éreztem rá a dologra, már nem is éreztem, tök jó volt minden. Utána már csak azt kellett kitapasztalni, hogy melyik méret hány órát bír ki. Most már 21 vagyok és nálam az első és az utolsó nap nagyon gyenge a vérzés, ilyenkor csak normál tampont használok és 4-5 óranként cserélem. A többi napon super méretű kell, a normál van, hogy 1,5 óra alatt megtelik de ez mindenkinél máshogy van, ki kell tapasztalni.

Az a lényeg, hogy nagyon max 5-6 óra múlva cserélni kell, illetve alvás után egyből. Éjszakára van, hogy betétes is használok de csak nagyon ritkán van rá szükség. És mindenképp olvasd el a tájékoztató papírt is amit a tamponhoz adnak.

2018. dec. 5. 20:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet,hogy elsőre fájni fog,de csak azért mert még idegen a helyzet,a dolog,de idővel belejössz. Én is 14 évesen kezdtem,furcsa volt de elsőre sikerült,most 6 évvel később meg már rutinból megy..kis idő és belejössz :)
2018. dec. 5. 20:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Elsőnek otthon próbálkozz ilyennel mert ja valóban olyan erős a vérzésed hogy az éjszakai betét kell nappal és az is pár óra akkor a mini tampon may egy órát ha kibír. Nekem második napon a legerősebb akkor a super plus használom és azt is max 4 óránként cserélnem kell. Lehet elsőnek fájni fog ha még szűz vagy ha nem akkor nem kell félned. De kevés lesz a mini.
2018. dec. 5. 22:26
 6/6 anonim ***** válasza:

A legerősebb napodon próbáld először, otthon, nyugiban. Olvasd el a tájékoztatójàt. Próbálj meg minél jobban ellazulni. Azt, hogy neked milyen testhelyzetben a legjobb feltenni, azt ki kell tapasztalni. Minit vegyél, ob pro comfortot, az könnyebben felmegy. Vagy applikátorossal is próbálkozhatsz, de az ob-t jobbnak tartják a legtöbben. Nem egyenesen kell teljesen tolni, inkább kicsit hátrafelé. Ezt érezni fogod. Először lehet kellemetlen igen. Ha nagyon fáj, akkor ne erőltesd, később próbálkozhatsz újra.

Azt, hogy milyen gyakran kell cserélni, ki kell szintén tapasztalni. Ennél ugye nem látod, mennyi vér van benne, kicsit érdemes meghúzni a zsinórt, ha érzed, hogy könnyen csúszna ki, akkor megtelt. Ha ismered a vérzésed erősségét, az is segít. 6 óránként azért legalább kellene cserélni. Ennek olvass utána (tss). A higiéniára mindig figyelj.

Főleg eleinte tegyél be betétet is, akkor tuti nem ázol át. Mondjuk nagyon erős vérzésnél a mini tampon nem fog sokat bírni, később válthatsz nagyobbra majd. Amikor nagyon gyenge a vérzésed(utolsó nap pl.), akkor már nem ajánlott a tampon, mert nagyon kiszáríthat, kidörzsölhet. Emiatt nem szabad túl sűrűn cserélni sem. Amúgy szerintem tök jó dolog, de ésszel kell használni.

2018. dec. 5. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!