Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Gáz ha 19 évesen még sosem...

Gáz ha 19 évesen még sosem voltam nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés
Sosem volt még igazán komoly kapcsoaltom, ezért nem volt szükségem fogamzásátlóra, de már nem vagyok szűz. Épp emiatt nem mentem még el sosem nőgyógyászhoz. Ez gond? El kéne mennem, így is, hogy nincs panaszom és fog.gátlót sem szedek?
2010. jún. 26. 22:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem egyáltalán nem fájt, bár már sokszor önkielégítettem akkor, és volt 1-2 petting is. Csak kellemetlen érzés volt, nem fájt :)

17/L

2010. jún. 27. 18:30
 12/14 anonim ***** válasza:

18:13 neked van igazad,menni kell,vagy esetleg van olyan aki nem hallott GYERMEK-nőgyógyászatról???????

Oda 9-10 éves kislányokat is visznek,kortól függetlenül lehet gond,akár egy strandon össze lehet szedni gyulladást.De vannak ilyenek akik nem figyelnek erre vagy "butaságnak" tartják és aztán csodálkoznak ha felnőttként meddők lesznek.Ja és van olyan betegség ami tünetmentes,vagy csak akkor okoz gondot ha nagy a gáz!!!

De ha valaki ezt megvárja az magára vessen,ugy kell neki.

2010. jún. 27. 21:20
 13/14 anonim ***** válasza:
36%

Szia!

Nem gáz, de tényleg felelőtlenség. Én 18 évesen mentem el, mert lett egy barátom,fogigátlót szerettem volna (még nem feküdtünk le, de gondolkodtam előre is), előtte meg nem is volt meg rendesen, félévente 1-szer ha megjött. Anya meg félt elvinni, mert neki is voltak problémái, és abban az időben teletömték mindenféle hormonnal, és nem akarta, hogy velem is hasonlók történjenek. 14 évesen jött meg először, azóta csak szenvedés volt, sose jött meg, kellemetlenül éreztem magam, és féltem, mert női ágon mindenkinek volt valamilyen problémája, nővérem kivételt képzett...(szerencsés) Szóval elmentem, és kiderült, hogy pcos-m van, ami azt jelenti, hogy policisztás ovárium szindróma. Tünetei: menstruáció kimaradása (sokszor), erős szőrnövekedés, túlsúly főleg derék tájon, és még van pár, ezek érintettek engem. Mielőtt elmentem, már tudtam, olvasgattam róla, és tényleg kiderült hogy pco. Persze vérvétel, meg ultrahang is volt. Megvizsgált szűzen, csak picit fájt, kellemetlen volt inkább. Kaptam fogigátlót, túltettem magam a dolgon. Persze csak addig, amíg nem szeretnénk gyereket. Mert onnan jöhetnek majd a problémák, szenvedés, hogy lehessen baba, maradjon meg... Csupán ezen aggódom... Szóval nagy megbánás, hogy nem mentem el előbb. És az aljas kis cisztákat senkinek nem kívánom, mert most gyógyszer mellett megjön, de ha abbahagyom, mert babát szeretnék, és nem jön meg, nemtudod mire számíts stb. Nem bírom azt a fajta várakozást, hogy űristen mi lesz.

Szóval kérj a barátnőidtől dokiajánlást, és menj el.

Minden jót!

egy 19 éves elkeseredett lány...

2010. jún. 28. 08:36
 14/14 anonim ***** válasza:

21.20-as!

Nézd azért ne ess túlzásba,a 17 éves kislánynak aki már 14 évesen elmennt annak a mensijével gondok voltak,szóval azért mennt el,szóval volt indoka rá,bőven.

De azért az tényleg túlzás lenne ha 9-10 éves gyerekeket ha nincs semmi bajuk,mert azért ennyi időseknél anyuka még rájuk néz,(szóval elvileg ha fertőzésük lenne,és normális az anya-lánya kapcsolat akkor a kislány úgy is szól,de ritka a strandon összeszedett fertőzés,)elvinnék és ilyen vizsgálatnak tennék ki őket.Egy ilyen vizsgálat is tönkre tehet lelkileg egy kislányt,főleg ha nincs felkészítve rá és nincs alapja a dolognak,sajnos én is ismerek ilyet.

Ha probléma van akkor igen menni kell,de arra figyelni kell hogy milyen a doki mert a barátikörömből nekem is kezeltek fölöslegesen hormonnal lányokat és meglehet nézni kövérek és szőrősek és fölösleges volt,mert annyi volt a bajuk hogy 13 évesen kicsit sokáig tartott,de nekem is és sok más csajnak és érdekes nekünk beállt és semmi bajunk nem lett,míg őket egy életre tönkre vágta a fölösleges gyógyszer.

Szerintem mindenki tudja hogy van gyerekgyógyászat,de pici gyerekeket nem kell ennek kitenni,ha nincs rá ok és fiatal tiniket se ha nincs panaszuk,ha elkezdenek középiskolába járni akkor már lehet róla panasz nélkül is otthon beszélgetni.

A legnagyobb baj szerintem,hogy nincs mód rá,hogy esetleg még kislányként a gyermekorvoshoz úgy elvinni,hogy az nem vizsgál,hanem beszélget,barátkozik,felvilágosít,szóval bizalom épül ki és a tiniknél is ez a baj,elmegy 16-18 évesen felkészületlenül valaki hiába közli,hogy előszőr van,nem megértőek és hát sok helyen az anyákra sem lehet számítani,hisz ők sem járnak vizsgálatokra,szóval nincs se minta,sem olyan orvos akiről tudná a gyerek hogy megbízhat,óvatos.A tiniknek is úgyanúgy szükségük lenne hogy megismerkedjenek kezdettben csak beszélgetés által erről az egészről.

Egyébként a kérdezőnek nem gáz,de itt az ideje.

2010. jún. 28. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!