Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hány évesen voltatok először...

Hány évesen voltatok először nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, szűz, a közeljövöben nem hiszem h elvesztem a szűzességem, nem voltam még nőgyógyásznál. Elkéne mennem már ennyi idősen? Vagy elég ha elmegyek akkor mielőtt leakarok feküdni valakivel vagy utána?
2009. okt. 7. 19:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 18 évesen voltam, de nekem petefészek gyulladás gyanúm volt.

Igazából szerintem míg nincs panaszod, addig fölösleges eljárnod.

Ha meg le szeretnél feküdni a pároddal, hát ha csak nem akarsz fogamzásgátlót, akkor is az első alkalom után inkább.

Mondjuk nekem akkor se volt bajom, így kb 10 hónap után mentem el dokihoz, mikor fogamzásgátlót szerettem volna.

2009. okt. 7. 19:13
 2/8 anonim válasza:
100%

én 12 voltam amikor először kellett mennem, mert nagyon fájt a hasam és a háziorvos nem tudott mit kezdeni velem , szóval elküldött a nőgyógyászhoz. Kiderült, hogy nem volt semmi különösebb bajom, csak gyomorrontás...

Szerintem elég csak akkor menned ha már lefeküdtél valakivel, akkor már elmehetnél egy szűrésre.

2009. okt. 7. 20:21
 3/8 anonim ***** válasza:
44%
Ha teheted,menj el,ugyanis bármi leendő problémára rájöhet,pl hogy a méhed hátrafele áll meg ilyenek.Nem lesz bajod tőle,de nem árt ha elmész.Menj kísérővel,ha így jobb.Én 20 évesen mentem el,mert már egy éve éltem szexuális életet,de előbb kellett volna,kiderült,hogy van egy polip szerű kinövésem meg gombafertőzésem,aminek tünetmentes lefolyása volt.Szóval csak menj el.
2009. okt. 7. 22:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

18 évesen mentem először, tablettát feliratni.

felesleges addig elmenned, amíg szűz vagy, és nincsen panaszod.

2009. okt. 8. 00:33
 5/8 anonim ***** válasza:
63%

tünetmentes gombafertőzés pedig nincsen!!

valszeg voltak tüneteid, csak nemfoglalkoztál velük, aztán ezek alábbhagytak. vagy egyszerűen csak nem vetted észre.

2009. okt. 8. 00:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! 19évesen szerintem már menned kellene rutin vizsgálatra, mert 18éves kor után ajánlják. Engem anya vitt el 18 voltam rutin szűrésre, még szűz voltam, bár nálunk a családban hajalmosak a nők a nőgyógyászati betegségekre.
2009. okt. 8. 08:39
 7/8 anonim válasza:
Szia Andi vagyok22.Én először akkor mentem amikor kiderült hogy terhes lehetek.Az is voltam és cseppet nem volt kellemetlen,így utólag visszatekintve.Minden tök természetesnek tűnt.Az orvos csak a dolgát végezte.
2009. okt. 8. 11:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 15 évesen, pecsételő vérzés miatt. Szűz voltam még, természetesen.

Amíg nem élsz szexuális életet, és nincsenek nemi betegségre utaló tüneteid (gombád pl szűzen is lehet, nem kell hozzá szexuális partner) nem sürgős orvoshoz menned, de 20-22 éves kor fölött már érdemes évente elmenni rákszűrésre. Fájdalommentes, és szüzeknek is meg tudja csinálni az orvos.

Ha már rendszeres nemi életet élsz, onnantól évente erősen ajánlott elmenni nőgyógyászhoz. Minimum a ráskzűrés miatt. A méhnyakrák aktív nemi életet élő nőknél fordul elő, és nem korfüggő, fiatalok is szenvedhetnek benne. Lassan terjed, évek alatt alakul csak ki, így évi egy szűrés elég ahhoz, hogy időben ki lehessen szúrni.

2009. okt. 8. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!