Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon félek a meddőségtől!...

Nagyon félek a meddőségtől! Van okom aggodalomra?

Figyelt kérdés

Igazság szerint én még nem vagyok abban a korban, hogy babát szeretnék, viszont egyszer nagyon szeretnék majd egy kisbabát (18 éves vagyok).

Minden kis apró dologból meddőségre következtetek. Ezt a fóbiámat tulajdonképpen még nem mondtam el senkinek, de nem is tervezem, hogy elmondjam.

Olyan dolgokból következtettem, hogy kb. 2 éve elkezdtem nagyon hízni, és felhíztam 64 kilóra 50-ről. Nem mondanám valami egészséges életmódnak az addigit, de attól még fura hogy 14 kilót híztam. Alacsony vagyok alapból, tehát az a 50 teljesen átlagos volt. Fél év alatt most lefogytam 43-ra. Sokan pajzsmirigy alulműködést mondtak erre (ismerősök, családtagok) a hízásom oka gyanánt. De ebbe már talán nem is hiszek annyira, ha le tudtam fogyni 17 kilót.

A következő okom, hogy nagyon gyenge a vérzésem. Pontosnak se mondanám, mert 30-36 nap között járogat a ciklusom. Tehát sose tudom mikor jöhet meg a következő. A gyengét úgy értem, hogy első reggel egészen erős, szinte egy-két kis "kifolyás" után már cserélhetném a betétet. Ezután még napközbe néha jön ilyen adag, viszont nem túl sűrűn. Általába megáll 1-2-3 órára is. Addig semmi vérzés. Változó meddig tart, 3-6 napig szokott, de ebből javarészt pecsételő vérzéses napok vannak többségben. Max. 1-2 napra tehető a normál vérzés.

Nagyon félek attól, hogy ez nem normális, de jó lenne ha egy olyan nő írna nekem és tudnék erről beszélni vele, aki megnyugtatna. Akár tapasztalatokat is írhattok. Nagyon szeretnék majd egyszer kisbabát, és ez már kiskorom óta az egyik álmom :(

Köszönöm, ha írtok!

2018. okt. 20. 09:52
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
43 kgosan persze, hogy nem normális a menzeszed, ha nem 120-130 cm magas vagy, akkor kórosan sovány vagy
2018. okt. 20. 10:07
 2/9 A kérdező kommentje:

Elírtam, 47-et akartam írni. 155 centi magas vagyok, tehát teljesen átlagosak az arányok.

Egyébként mindig ilyen össze-vissza járt a ciklusom.

2018. okt. 20. 10:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Igazság szerint akiknek a pajzsmirigyével van gondjuk, esetleg pcosuk is van, azok is képesek, ha nem is könnyen, teherbe esni, csak olyankor indokolt a fokozott orvosi felügyelet.

Nekem sincs még gyerekem, de ugyanúgy félek attól, hogy majd nem lehet, mint te.

A ciklusod nem rendszertelen a szó szoros értelmében. Ha nagyon aggódsz, akkor ezt egy nőgyógyásztól is megkérdezheted, esetleg kérhetsz hüvelyi uh-t, hogy a petefészkekkel minden rendben van e, illetve ha ott talál valamit (vagy csak úgy biztonság kedvéért), akkor beutalót hormonvizsgálatra.

De mégegyszer mondom, a leírtak alapján semmi gond nincs veled :)

2018. okt. 20. 10:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Az normális, hogy megáll néha olyan sok időre? Akár 3 órára is
2018. okt. 20. 10:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem világ életemben rövid ciklusaim voltak, és soha nem voltak napra pontosak. Több, mint 20 éve menstruálok egyébként. Átlagosan 22-25 nap között jött meg. Nekem is volt egy hízásos időszakom, aztán meg egy nagy fogyás.

Nekem mindig barnázással indult a vérzésem, kb. a 3. napon jött az a bizonyos erősebb, élénkpiros vérzés, ami tartott 2-3 napig, majd ismét 2 nap barnázás. És nekem is volt, hogy fél napig semmi vérzésem nem volt. Sőt, olyan is volt, hogy 1 napig semmi, aztán folytatódott a barnázás. Azért beszélek múlt időben, mert jelenleg fogamzásgátlót szedek, aminél ugye nem beszélhetünk rendes ciklusról.

Szóval ilyen menstruáció mellett annak idején bő fél év alatt lettem terhes, és van egy egészséges kisfiam.

Szóval ez még nem enged arra következtetni, hogy meddő lennél.

Mindenesetre azért ha élsz nemi életet, évente nem ártana elmenni nőgyógyászhoz.

2018. okt. 20. 10:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Megnyugtatóak a válaszok
2018. okt. 20. 10:33
 7/9 anonim ***** válasza:
155 höz is kevés még a 47 is
2018. okt. 20. 10:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Pedig egyáltalán nem vagyok sovány :D
2018. okt. 20. 10:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Figyu, ha meygteheted, akkor menj el egy maszek nőgyógyászhoz és mondj el neki mindent. Itt ne várd kérlek, hogy majd az emberek diagnosztizálnak. Nem játék. Időben vagy még és a problémák elfajulását meg kell előzni.A táplálkozásodra nagyon figyelj. Ne szennyezd magad cukorral, fehérliszttel és egyéb mű dolgokkal. Légy tudatos a testedre. Mozogj,jógázz, tanuld meg kezelni a stresszt és járj rendszeresen nőgyógyászati szűrésekre és akkor mindezt a tested meghálálja.
2018. okt. 20. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!