Progeszteron szint megnézetéséhez kihez kell menni?
Háziorvos nem kérhet ilyen vizsgálatot, nőgyógyász és endokrinológus igen. De az orvosi rendelő nem közért, ha nincs olyan panaszod, ami indokolja, akkor nem fogják megcsinálni, csak azért, mert te kéred.
El lehet menni magánlaborba, ott olyan vizsgálatot csinálnak, amilyet te akarsz.
Miért? Nem egyszer volt olyan nekem is, hogy az orvos átsiklott az egyébként tök egyértelmű tüneteken.
Illetve az endometriózis is úgy derült ki nekem, hogy petevezeték-átjárhatóságit kellett csináltatni, és mondtam, hogy a laparoszkópiásat csináljuk, mert erős gyanúm volt rá (nem az orvosnak, nekem!) hogy endom van. És lám, igazam volt.
Lehet, hogy az orvos többet tanult, meg több tapasztalata van stb - de nem atyaúristen és ahogy írtam, én is láttam már nem egyszer elbagatelizálni egyértelmű dolgokat. Jobb ha az ember maga jár utána. Ha meg nem az van, akkor örül és mehet tovább h valamit kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!