Hogy tudnám objektíven megállapítani, hogy erős-e a menstruációm?
Ha valóban az, biztos, hogy probléma? (A kellemetlenséget leszámítva persze)
Egy ideje azt sejtem, hogy talán kicsit erősebb a normálisnak mondottnál.
Ugyanakkor mivel nincs viszonyítási alapom és mindig is ilyen volt, nem vagyok benne biztos,hogy ez probléma-e egyáltalán.
Mit tudnak ezzel csinálni,ha nincs kifejezett kiváltó oka? Tehát ha csak "alkatilag" vagyok ilyen. Vagy ilyen nincs? Mindig van ok? Amit tudok, hogy nálam nincs: mióma, endometriózis, vérzékeny sem vagyok. Tehát nem igazán van ötletem, hogy mi lehet kiváltó ok.
Fogamzásgátló tabletta lehet, hogy kordában tartaná?
Gondolom ez másnak is így van, hogy vannak időszakok, amikor hirtelen beindul. (nekem jellemzően délelőtt) Az első három napban van olyan, hogy óránként akár rohanok a WC-re a legnagyobb nedvszívó képességű tamponnal. Az első éjszaka olyan, hogy emellé mindenképp kell betét is. De a többi éjszakám meg gyakorlatilag száraz.
5 napig szokott ténylegesen vér lenni és a 6., 7. nap pecsételés
Ha az első 3 napon gyakorlatilag óránként kell cserélned,az tényleg soknak tűnik.
Nincs mindig oka,ha ennyire intenzív a vérzés.Egyszerűen ilyen a genetikád.Szülés után lehetséges,hogy változni fog,ha még nem vagy rajta túl.
A fogamzásgátló alatt nincs menstruáció,tehát nem tartaná kordában,hanem természetellenes módon,blokkolná azt,az meg nem megoldás semmire,sőt,még be is zavarhat a hormonrendszeredbe.
Ez így mindenképp erős lenne, csak mivel nem egyenletes erősségű az a 3 nap sem, azért nem egyértelmű számomra.
Mindig elfelejtem megfigyelni miből mennyi fogy. De ha vesszük az ob. super tamponját: kb. abból a 16-os csomag fogy el. Ez az első 3 napban, utána meg lényegében egy vízzáró aljú tisztasági is elég.
Én is supert használok belőle,a 16 db.az annyira nem tűnik vészesnek,ha elosztod 3 napra.Mondjuk nekem is világéletemben erősebb volt,csak most már jó ideje 2-3 nap alatt gyakorlatilag lezajlik az egész.
Nem hinném,hogy valamilyen kóros dolog lenne nálad.
:)
Igazából az van, hogy pont azt használok már évek óta.
Csak mivel a kehely még mindig kevesek által ismert, ezért próbáltam tamponra átírni a mennyiségeket a közérthetőség kedvéért.
De akkor te vagy az én emberem! :) Szóval az van, hogy én nekem a kelyhet is ki kell cserélnem az első napokban legextrémebb esetben egy, de max. 3-4 óránként és első este fel kell kelnem éjszaka közepén üríteni. (ez a nagyobb méretű)
Sajnos én nem tapasztaltam ezeket a pozitív változásokat. (Más szempontból viszont abszolút bevált. Nem bántam meg semmiképp sem a váltást)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!