Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok, akik Always-t használt...

Lányok, akik Always-t használtok: a puha felületű változat is tudja ugyanazt, mint a hagyományos műanyag felületű?

Figyelt kérdés

Libresset használok nagyon régóta. Viszont ellátogattam néhány napja a nagyszüleimhez egy kis vidéki faluba. Közben megjött a mensim, és nincs nálam elég betét. Sajna a helyi kisboltban alig van választék, Libresse egyáltalán nincs, az Always volt a legértelmesebb. Még nagyon régen használtam Alwayst, azt leszámítva, h irritált a műanyag felülete teljesen rendben volt minden, nagyon jól bírta a strapát. Viszont az irritáció miatt leváltottam. És azóta nem is használtam. Viszont most kénytelen voltam Alwayst venni, és mivel a hagyományos műanyagos felületűtől tartok, így sensitivet vettem. Itthon kibontottam egyet, és tényleg elég puhának tűnik, de nekem olyan furcsa a felülete a Libressehez képest.

A kérdésem lényege pedig az lenne, h ez a fajta Always is megbízható annyira mint az eredeti: beszívja e gyorsan a cuccost, nem folyik e el a tetején, nem szivárog e vissza stb. Csak azért, h hogy gazdálkodjak a betétekkel mert 4 Libressem van még, meg ez a csomag Always, és mivel picit tartok tőle ezért arra gondoltam, h itthonra az Always, ha meg menni kell valahova, akkor Libresse. Szerdáig leszek itt (mellesleg kb akkor kellet vna megjönnie), és ha sokfelé kell menni (rokonlátogatóba, ismerősökhöz) akkor tutira nem lesz elég a 4 Libresse, és ha az elfogy, akkor nem tudom mire számíthatok az Alwaysszel. Szóval, aki ezt a fajtát használja, légyszi írja már le a tapasztalatait ezzel kapcsolatban. Köszi előre is!

2018. szept. 23. 17:32
 1/6 anonim ***** válasza:
A nedvszívásával nincs baj. Nekem az egyetlen problémám az ilyen puha felületűekkel, hogy egy idő után képes csomókban összeállni a borítás alatt a vatta. De ez főleg akkor van, mikor kevés a vérzés és több ideig van bent. Ha rendesen vérzel, nincs vele baj.
2018. szept. 23. 17:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Én sokkal jobban szeretem ezt a fajtát, mint a régit. :) Megbízható, ne aggódj. Csak cseréld időben.
2018. szept. 23. 17:37
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat. 2-t már elhasználtam, egész jónak tűnik, bár itthon voltunk nyugiban, így ez annyira még nem releváns. Az biztos, h sokkal jobb érzés ezt viselni, mint a régi műanyagost, de nem olyan kényelmes mint a Libresse, legalábbis nekem. Ez nem veszi úgy fel a vonalát, és eléggé erzem a fenekemnél a betét végét... ennél rosszabb sose legyen! :) Majd most még az éjszakára leszek kíváncsi, illetve a reggeli kelésre, mert akkor szokott sok jönni, éjszaka szinte semmi.

Amúgy a nedvszívás nem a mennyiség miatt fontos, mert nem jön túl sok egyszerre, viszont anno, mikor próbálgattam a betéteket, volt olyan, ami lassan szívta magába a cuccost, és elfolyt a betét felületén valamerre, az meg elég kellemetlen volt, főleg, ha menet közben történt. Hálistennek sosem lett ebből baleset, de okozott már kellemetlen perceket, mire kiderült, h nincs a ruhámon, bugyimon semmi. Szóval úgy értettem a jó nedvszívást, h gyorsan felszívja e ami kizúdul, vagy azért pár másodpercig a felületén marad? Csak, h mire számítsak, ha ilyen lenne. Egyébként hál istennek többnyire elég kicsit vérzek, sokszor nem is érzem, ha jön ki valami, csak pisilésnél látom, h szutykos a betét. Most is így jártam ezzel a 2 betéttel, amit délután használtam, túl sok minden nem volt bennük, de nem akartam maszatos betéten ülni, így lecseréltem, viszont így nem derült ki, h mit bír. Na de majd holnap...

Nem tudom, nekem sosem szokott összegyűrődni a betétem belseje, pedig elég gyengén vérezgetek, van h csak a betét teteje maszatos picit, de a belsejében semmi nincs. Én csak akkor jártam így, mikor valami lazább cuccban voltam, és nem volt ami szorosan a helyén tartsa a betétet, akkor volt, h összegyűrődött a közepe. Viszont, ha csak tehetem akkor veszek fel valamit ami szorosan a helyén tartja a betétet. Egy nagyon passzos harisnya pont kézenfekvő, mert a meló miatt amúgy is kell, h legyen rajtam, és nagyon jól a helyén tartja a betétet. Ha meg nem harisnya, akklr vagy mégegy bugyit húzok arra a bugyira, amiben a betét van. Illetve 1-2x bodyval is próbálkoztam, de az eléggé macerás volt, főleg a cserénél. Amikor így leszorítom sosem csomósodik össze a betét belseje, még akkor sem, ha csak 3 csepp van benne.

A gyakori csere nálam alap, már-már túlzásba is viszem, de útálom, ha áporodottá válnak a dolgok a bugyimban. Amint nem érzem magam frissnek, egyből cserélem még akkor is, ha nincs benne semmi trutyi. Van, h csak annyi van, h nagyon beleizzadtam, akkor is lecserélem. Vagy amikor már folyt bele egy nagyobb adag, és utánna sokáig semmi, viszont még férne bele, én akkor is cserélek, h minél kevesebbet legyen alattam a vér. Vagy ha elindulok valahova hosszabb időre, akkor is tisztát rakok. Nekem az idő abból a szempontból fontos csak, h max négy órát vagyok hajlandó bent tartani egy betétet (kivéve éjjel, viszont ilyenkor lefekvés előtt is és után is megfürdök, és mivel nyugodt alvó vagyok, a betét sem kap akkora igémybevételt, mint nappal), de az elég ritka, h 4órát viselek egyet, általában sokkal előbb elkezd kellemetlen érzés lenni, és olyankor a lehető leghamarabb cserélem. Nem is értem egyes lányok, h tudják 6-7-8 órahosszát bent tartani?! Aztán meg csodálkoztak, h vacak érzés betétbe mensizni... Persze, h az ha kivárják, h teli legyen. Úgy nekem is az lenne, eleinte én is kivártam, h megtelljen, de rosszul voltam attól az érzéstől, amikor már jócskán van benne, de még fér bele: nehéz lett, nyirkos érzés, olyan hülye állaga lett, mintha az alja meg a teteje csúszkálna egymáson, hirtelen lehuppanásnál vissza is engedett picit, ha száradt rá a tetejére akkor már nem úgy szívta a többit, és ráadásul 3-4 óra után már érződött a szaga.... Így hát, h ezt elkerüljem, elkezdtem érzés alapján cserélgetni, és azóta semmi problémát/kellemetlenséget nem okoz, h betétbe mensizek. Igaz, h jóval többet el is használok, mint amennyi indokolt lenne, de ez az ára, h ne érezzem tehernek a mensit! Szóval, ha valakit, hát engem bizti nem kell figyelmeztetni, h milyen fontos a gyakori csere! Sőt, ilyenkor a legjobb érzés, mikor a szutykos, nyirkos, megduzzadt betét helyére egy tiszta, száraz, friss betét kerül, amit kb alig érezni, h ott van, inkább csak az érzékelhető, h nincs semmilyen áporodott, érzés a bugyimban...

Bocsi a regényért, de itt nincs se gép, meg TV-ből is csak az a pár csatorna van, így csak pötyögni tudok a telómon amíg el nem alszom, és elég nehezen szoktam tudni elaludni idegen helyen, főleg ha még meg is van. És megmondom őszintén picit aggaszt ez a betét téma, mert nem sok cuccom van, és nem szeretnék véletlenül sem pórul járni... Viszont, ha szerintetek megbízható, akkor kisebb távokra (pl mama tesójához a másik utcába) majd elmegyek benne, a Libresse-t meg majd betarcsizom a haza útra arra 2 bőven elég, így ha hosszabb időre megyünk el (pl ki a tanyára, vagy papa rokonaihoz a másik faluba) 2-t még akkor is fel tudok használni.

Amúgy nem hiszem, h nagy baj lenne, csak nehezen viselem, ha valami miatt kibillenek a megszokott dolgokból. És ez most nagyon kibillentett, mivel évekbe tellt mire sikerült úgy kialakítani a dolgokat, h minden simán menjen ezeken a napokon. Márpedig az, h nem tudom azt a fajta betétet használni, amit évek óta használok, nekem már elég nagy változás, mivel h nem ismerem ezt a fajtát, így picit aggódom, h mennyire bízhatom rá magam, és hogy bírkózik meg a helyzettel.

De eddig rosszat nem mondtatok rá, így hát bízom benne én is, h nekem is gond nélkül oldja meg a problémámat.

Ha valakinek van még tapasztalata a sensitive-s Alwaysszel kapcsolatban, ami hasznos lehet, írja meg nyugodtan, mert még minimum 2 napig kénytelen leszek ezt használni, és ahhoz nem elég, h minden kis apróságot kitapasztaljak ezzel a betéttel kapcsolatban, így jobb híján mások tapasztalatait vehetem csak alapul, viszont az összes barátnőm tamponozik, a neten (telómról) amit találtam róla, az promóciós anyag, és szerintem elég elfogult...

Mégegyszer köszi a válaszokat, és jó éjt mindenkinek!

2018. szept. 23. 22:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jók én csak ezt használom.Nagyon nehéz vele átázni.
2018. szept. 24. 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem is bevált ez a fajta Always, sokkal jobb, mint a hagyományos Always.

A Libresse is jó, viszont nekem mindig elmozdul a szárnyaknál. Csak nekem szokott? Alwaysnál sosincs ilyen gond, de a felületét tekintve valóban a Libresse jobb.

2018. okt. 10. 19:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Személy szerint Always puha felületű párti vagyok, nem tudom miért de első menzeszem óta ezt használom vagyis...akkor amikor már vagy itthon vagyok vagy ha nagyon kevés jön mondjuk 1-1 kis folt. A Libressel el vagyok de az Alwayst jobban szeretem mert kényelmesebb számomra.

A Libressnek azt a nagyon vastag változatát szeretem kicsit hasonlít a normal mérethez de kb 5× vastagabb és IMÁDOM!

Amikor suliba nincs alkalmam cserélni akkor reggel egymásra rakok 2-őt de úgy szoktam hogy alulra egy normal plus ALWAYS és még 2 db ilyen vastagabb Libresse

2019. okt. 22. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!