Napi rutin ami egészséges életmódot, egészséges lelkiállapotot biztosít? Vagy ahhoz vezet?
Előző nap este 9-9.30-kor minden képernyőt kikapcsolni, lefeküdni, nyomtatott könyvet olvasgatni elalvásig, és legalább reggel 6-ig ne csörögjön a vekker, így kezdődik.
Ébredéskor máris egy pohárnyi víz, hogy felgyorsuljon az anyagcsere.
Magadnak kell kitapasztalni, hogy mi tesz jót.
Nekem mondjuk sokat segített, hogy 2-3 liter vizet iszom, igyekszem minden étkezéshez zöldséget enni. Figyelek a cukorbevitelre, kevesebb finomított lisztet eszem.
Valamit mozogni is kell, ideális a szabad levegőn tenni ezt.
Lelki egészséghez mondjuk kevésbé tudok hozzászólni, attól még messze vagyok. :D Legyen valami hobbid, valami tevékenység, ami kikapcsol és feltölt. Este pedig aludd ki magad, de ez gondolom evidens.
Ami nekem nagyon bevált - úgy hogy egyébként nem jógázom rendszeresen -, hogy majdnem minden napot egy 6 körös napüdvözlettel kezdek. Utána indítok mindent - kutyaséta, reggeli, munka stb.
Engem energetizál és érzem, hogy napról napra rugalmasabb vagyok, könnyebben mozgok. Annyi a trükk, hogy az elején nem szabad erőltetni, csak annyit és addig csináld, amíg jól esik. Lépésről lépésre jön a többi.
Ez alapján megtanulhatod:
https://www.youtube.com/watch?v=k_nmq_c1ZQM
Ezek meg ha kell, hogy végigcsináld a hat kört:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!