Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A citromos vizet mikor és...

A citromos vizet mikor és milyen mennyiségben kell inni, pontosan mire jó?

Figyelt kérdés

én nem fogyásra szeretném inni,hanem tisztításra méregtelenítésre,lúgosítás miatt.

mennyit lehet inni ,mikor evés után előtt,?

gyomorsavat el szeretném kerülni.

kinek mire hatott?

jah és a menzeszt el lehet a citrommal tolni? ilyet is olvastam

köszi

2010. jún. 18. 16:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem tolja el a mensest.

A gyomrot savasítja.

A citromSAV nem lúgosít, remélem szégyenedben kinyitsz végre egy nyamvadt kémia könyvet, amiért ilyen minősíthetetlenül nagy baromságot kérdeztél. Tényleg szégyen!

Egyébként akkor iszod, maikor akarod, nincs megkötve.

2010. jún. 18. 17:08
 2/11 A kérdező kommentje:

mielőtt még lehordod a másikat neked kéne olvasgatni

az, hogy egy étel savas, és az, hogy egy étel savasít, két különböző dolog. Nem az a kérdés, hogy alapállapotában savas vagy lúgos-e, hanem az, hogy a lebontása során keletkező végtermék savas-e vagy lúgos. Klasszikus példája ennek a szénsavmentes ásványvíz citromkarikával, aminek a PH értéke 4 körül van, azaz nagyon erősen savas. Ugyanakkor viszont a citrom lúgosít, azaz jótékony hatású

:P

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__bio-eletmod__172832-..

2010. jún. 18. 17:14
 3/11 anonim ***** válasza:
19%

A citrom savas, de nem lesz tőle gyomorsavad,

sőt a gyomorsav csökkentésére egy hasznos gyógymód.

Természetesen ez csak az igazi citromra vonatkozik.

A citrompótlóktól viszont kilukad a gyomrod :)

Ha iszol napi 2 liter vizet, abba belefacsarsz 4db citromot, nem lesz bajod tőle, mert anyám is itta és jól bírta.

2010. jún. 18. 17:26
 4/11 anonim ***** válasza:
általában hasfájásra szoktam
2010. jún. 18. 17:27
 5/11 A kérdező kommentje:
eredeti citrommal csinálom,pont a gyomorsavtól tartok,na meg afogak romlásától!
2010. jún. 18. 19:13
 6/11 anonim ***** válasza:
A citrom nem lúgosít, citromsavat tartalmaz, aminek a ph-ja 3, 4. Ez savas vegyhatású. Mitől alakulna lúggá? Ne a természetgyógyászoknak higgy, hanem kérdezz meg egy orvost, vagy gyógyszerészt, vagy vegyészt.
2010. jún. 18. 20:11
 7/11 A kérdező kommentje:
A citrom savas (citromSAV),de az emésztés során olyan anyagok keletkeznek tőle,amik lúgosítják
2010. jún. 19. 08:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz kémiailag. A gyomor vegyhatása is erősen savas. Tudom, hogy ezt állítják a természetgyógyászok, de akkor sem igaz!
2010. jún. 19. 12:27
 9/11 A kérdező kommentje:

hát én nem tudom hogy kik írják a neten a különböző cikkeket,de szint mindehol azt olvasom hoyg lúgosít

[link]

itt van egy színes táblázat és a citrom az enyhén lugosít oszlopban van

2010. jún. 19. 15:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Tudom, én is olvastam, de ezek a cikkek nem tudományos cikkek. Vigyázni kell az ilyen laikusoknak írt cikkekkel, mert nagyon sok bennük a baromság. Ha valamit állítok, azt tudományos mérésekkel kell igazolni. És a mechanizmusát is le kell írni. Tehát a citromsav savas vegyhatású. Mivel kell reakcióba lépnie, hogy lúgossá váljon? Egy tápanyag felszívódása és hasznosulása komplett biokémiai folyamatok összessége. Sajnos a magyarországi természetgyógyász iskolákban nem tanulnak biokémiát.

Egyébként a citromlé egészséges, mert tele van C vitaminnal. Már emiatt is megéri inni napi rendszerességgel.

2010. jún. 19. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!