Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha kitolom a menstruációm...

Ha kitolom a menstruációm lehet e baj belőlle és hany napra érdemes Regulon fogamzásgátlóval kitolni?

Figyelt kérdés

el akarom tolni a megvonásos vérzésem és már láttam egy kiírást mely így nézett ki -‘’A fogamzásgátló szedő nőknél a fogamzásgátlóban lévő ösztrogén adagolásástól függ,hogy menstruál-e éppen valaki vagy nem. Ilyenkor a saját hormonhatást felülírja a gyógyszerben lévő. Ezért van az,hogy a tabletta szedése alatt (normál esetben) nincs menzesz, és amikor a tablettában szünet van,akkor leesik az ösztrogénszint és leválik a nyálkahártya. Ha valaki nem hagy szünetet,akkor a hormonszinr nem esik le,nem szűnik meg a hatása és nincs is menzesz. És igen úgy kell "eltolni",hogy nem tartod meg a 7 nap szünetet,tovább szeded a második levéllel és amikor azt abbahagyod, akkor fogsz menstruálni. ‘’-nos ezt én tökéletesen megértettem de 2 dolog még mindig nem tiszta nekem a menstruációm ha elmúlik tegyuk fel pénteken (13.)akkor szombat 21.én kell bevennem a gyógyszerem (ami ez esetben Regulon fogamzásgátló) és nekem átlagosan előtte egy esetleg két nappal korábban szokott megjonni (19.,20)és a fogamzás gátló beszedése után kb egy nappal elmúlik (22 vasárnap )

Nos itt lenne a nagy kérdés hogy ha én kihagyom azt a hetet ami alatt a megvonásos vérzésem meg lenne és elkezdem szedni a következő havi levelet hány napig szedjem hogy le legyen semmi baj pl :5 napi gyogyszert vagy 10 napit vagy akar az egesz havit?(21szem ) anélkül hogy ne lenne bajom tőlle

A másik kérdés hogy ettől előfordulhat e egész havi pecsételés vagy olyan hogy én e hónapban szeretbém elhalasztani és hogy ezt nem az előző hónapban kellet volna megcsinálni hogy erre a hónapra kihasson ? Válaszokat előre is köszönöm

#kitolás #Regulon #megszakított vérzés
2018. júl. 11. 05:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg az utolsó tabletta bevétele utáni napon kell elkezdeni a következö levéllel és azt végig beszedni - azaz egyszerüen csak a szünet marad ki. (Az, hogy csak pár szemet szedsz be, megkeveri a szervezetedet, annak nincs értelme)

Közti vérzés meg nem valószínü, az akkor fordul elö, ha a hormonszint lecsökken és nem amikor marad állandó.

De azt remélem tudod, hogy ezt nagyon ritkán szabad csak megtenni, évente legfeljebb egy (nagyon indokolt esetben két) alkalommal, többször nem.

2018. júl. 11. 07:36
 2/5 anonim ***** válasza:

"A menstruáció időpontjának módosítása

Ha késleltetni akarja a menstruációt, vagy meg akarja változtatni a menstruáció kezdetének időpontját, akkor kérje ehhez orvosa tanácsát.

Későbbre tudja halasztani a havi vérzését, ha a jelenlegi csomagolásban található valamennyi tabletta bevétele után nem tart szünetet és egy újabb csomaggal folytatja a tablettaszedést. Szükség szerint, de legfeljebb a második csomagban lévő valamennyi tabletta beszedéséig késleltetheti a menstruációját. Ez idő alatt áttöréses, vagy pecsételő vérzés jelentkezhet. Miután bevette a második csomagból a szükséges számú tablettát, tartson 7 napos gyógyszerszünetet."

2018. júl. 11. 08:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Az 1 kommentelő : köszönöm a tanácsot és nem szeretném többször megismételni csak most sajnos kénytelen vagyok
2018. júl. 11. 14:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Honnan veszik az emberek ezt a rengeteg hülye tévhitet a fogamzásgátlóval kapcsolatban? Kezdek megőrülni tőle, hogy tényként állítják be a hülyeséget.

1. A szervezetedet nem kavarod meg azzal, hogy tovább szeded a gyógyszert pár nappal, vagy akár két levelet szedsz be egyszerre. A saját ciklusod ki van kapcsolva, nincs mit megkavarni rajta. Amíg szeded, addig nincs se ovulációd, se vérzésed. Ha abbahagyod, akkor leesik a progeszteronszint és lesz egy megvonásos vérzés. A szervezeted szempontjából az égvilágon semmit nem számít, hogy te most 21 nap után vagy 30 nap után tartasz szünetet. A tablettákat is csak azért csinálták éppen 28 napos szedési sémára, mert a nők többségének 28 napos a ciklusa, és így jobban érzik magukat tőle. De simán lehetne gyártani olyat is, amit mondjuk 30 napig kellene szedni 7 nap szünettel és akkor 37 napos ciklus lenne, nem 28. Csak akkor a nők kétségbe lennének esve, hogy nem 28, mint a "normális".

Csak lerövidíteni nem szabad a levelet, hosszabbítani lehet.

2. Az is hülyeség, hogy évente 2-szer lehet megcsinálni. Miért éppen kétszer? Ezt honnan sikerült előszedned? Miért nem egyszer vagy háromszor?

Már léteznek hosszú szedési ciklusú tabletták (az USA-ban évek óta forgalomban vannak és marhára közkedveltek amúgy), amiknél csak 3 havonta van szünet és így csak 3 havonta van megvonásos vérzés. Nálunk is van már ilyen tabletta, és amúgy megfelelő szedés esetén még megbízhatóbb is a védelem, mint a 21+7 napos szedési ciklus esetén, csak a nők pánikolnak, ha nem véreznek minden hónapban.

Sőt, bizonyos betegségben is kifejezetten szokták javasolni a hosszabb szedési ciklusokat.

Az persze egyéni, hogy a szervezet ennyire tolerálja. Előfordulhat áttöréses vagy pecsételő vérzés, de annak az esélye pont akkor lesz a legnagyobb, ha az egész következő levelet beszeded. Sokkal kisebb az esélye, hogy vérzészavar jelentkezik, ha csak pár nappal szedi tovább az ember.

Szóval ha mindenképp el akarod tolni, én inkább azt javaslom, hogy csak annyival szedj be több szemet, amennyivel el akarod tolni. Utána tartsd meg a szünetet és kezdj el teljesen új levelet. (Azt, amelyikből kiszedted azt a pár szemet, rakd el tartaléknak).

2018. júl. 11. 17:05
 5/5 anonim ***** válasza:

MIT kavarnál meg vele?

Hiszen SEMMILYEN ciklusod nincs :D

2018. júl. 12. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!