Ha nem végzett rajtam az orvos trombózistesztet fogamzásgátló felírásakor, akkor most még érdemes?
Annyit kérdezett anno, hogy a családomban tudok-e trombózisról, de nem végeztek rajtam tesztet.
Lindynettet szedek már azóta két éve. Amikor elkezdtem, nem tudtam, hogy ilyen tesztet érdemes... az orvos pedig nem mondta.
Emiatt félek és azon gondolkozom, érdemes-e még elmenni, vagy két év után már nem, mert ha hajlamos lennék, már bajom lett volna?
1.igazad van, köszönöm. Már csak a saját lelkinyugalmam miatt is elmegyek
2.: én is évek óta szedem, de ez nem azt jelenti, hogy esetleg nem lehet gond
Ha valakinek genetikai hajlama van, az jellemzően viszonylag hamar trombózist kap a szedést követően (az első fél-egy évben).
Viszont szedés alatt funkcionális teszteket nem érdemes csináltatni, mivel a tabletta befolyásolja. Ha már mindenképp meg akarod nézetni, akkor genetikai teszttel..
Egyébként az orvos nem követett el hibát, ha negatív a családi anamnézis, nem kell thrombophilia vizsgálatot végeztetni fogamzásgátló felírása előtt.
Én nem is ezt mondtam...
Én annyit mondtam, hogy az orvos nem követett el hibát, mivel a trombózis hajlam vizsgálata nem kötelező fogamzásgátló felírása előtt.
Persze, ha te így nyugodtabb vagy, menj el, szerintem sem hülyeség, de mint mondtam, funkcionális teszt ilyen esetben nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!