Lehetséges hogy AIDS-es vagyok?
Még novemberben előjöttek a bőrömön viszkető csalánkiütések amik szteroidos injekció hatására eltűntek,illetve volt hogy a szám is eléggé felpüffedt.Egyik orvos sem tudta megmondani mitől alakulhattak ki,aztmondták valószìnűleg allergia. Rá kb.4-5 napra szteroid nélkül el is tüntek,azóta egyszer sem jelentkeztek. Akkor annak tudtam be hogy lehet az idegességtől jöttek ki,vagy allergiás lehettem valamire. November óta ezzel nem is foglalkoztam. Viszont a minap egyik ismerősöm elültette a bogarat a fülemben,mondván ő nagyon fél az AIDS-től..És ahogy elkezdte sorolni a tüneteket ez is köztük volt(megnéztem a neten,a képeken ugyan nem hasonlított nagyon azokra amik nekem voltak,de ugyanúgy csalánkiütésnek volt nevezve.) Hogy más AIDS-re utaló tünetem volt e vagy nem arra nem emlékszem már nagyon. Voltam lázas is még télen,de az szerintem csak megfázás miatt lehetett. Szerintetek van okom félni? Most hihetetlenül megijedtem ugyanis akkor nyáron hát volt 1 2 futó kalandom(ezzel kapcsolatban nem kérek a negatív kommentekből ha lehet. Köszönöm.)
Illetve egy olyan kérdésem még lenne,hogy pesten valahol tudnék ilyen tesztet csináltatni?
A tapasztalat azt mutatja, hogy a magukat HIV-fertőzöttnek gondoló, kicsit talán hipochonder emberek iszonyatosan nagy többsége csak valamilyen tök egyszerű betegséget nézett HIV-nek. Lázat ezernyi más betegség is okozhat, még akár egy kiadósabb stressz is. Sőt, miután minden szervezetnek megvan a saját baktérium-ökoszisztémája, gyakran arra is immunválasszal reagál a szervezet, ha egy idegennel kerül intim kapcsolatba.
A kiütés is lehet ezernyi mástól, csak ugye az ember hajlamos összekombinálni még az egymástól független tüneteket is.
Persze, elvileg lehet, hogy baj van, ezért érdemes lenne tesztet csináltatni (már csak azért is, mert ha netán tényleg elkaptad, akkor mihamarabb el lehessen kezdeni a kezelést), de mondom, legtöbbször a pánik jóval nagyobb, mint a valódi baj.
Mondjuk az sem egy utolsó kérdés, hogy védekeztél-e az alkalmi kalandjaid során, mert azért egy koton gumiján még a HIV-vírus sem képes áthatolni. ;)
Szűrést meg rengeteg helyen végeznek, kis netes keresés után még ingyenes helyet is találsz; de ha nem akarsz sokáig izgulni, emlékeim szerint a Szent László klinikán csinálnak gyorstesztet, aminek az eredményét már aznap megkapod. Igaz, ez nem ingyenes, de 5-10 ezer forintot megér, hogy ne kelljen két héten át gyomorgörccsel kelned.
Szép napot, ha más tüneteket nem észlelt nem valószínű, hogy ön HIV + lenne, AIDS-es pedig végképp nem. Csináltasson egy HIV szűrést, keresse fel az általános orvosát avassa be őt is. És ami a legfontosabb, hogy a sexuális aktusoknál védekezzen megfelelően, legfőképp akkor, ha benne van 1-2 futókalandban. Az előző kommentelőnek pedig csak elmondanám az igazságot, hogy ne éljen tévhitekben, 10-ből 9 orvos nem ismeri el (köztük én sem), hogy a gumi óvszer megvéd a HIV fertőzéstől, vagy az AIDS-től. Igen, van amikor a HIV vírus nem annyira fertőző a szervezetben, akkor amolyan hordozónak számít a páciens, de még akkor is tud fertőzni.
Üdvözlettel: László - dr.med.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!