Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hàny èves kortol lehet szülő...

Hàny èves kortol lehet szülő nélkűl fogamzásgátlót feliratni?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy meg kell, hogy legyen a mestruáció minimum egy éve, 16-ot töltöttem nem rég két éve már meg van(eléggé rendszertelenül). Több mint egy éve vagyok együtt a barátommal, kb fél éve feküdtünk le először. Átbeszéltem vele mindent (szinte szó szerint), de anyával nem olyan a kapcsolatom, hogy én meg merjem mondani neki, hogy lefeküdünk, azt meg pláne nem, hogy fogamzásgátlót szeretnék feliratni. Szóval ha 16 èvesen elmegyek egyedül nőgyògyászhoz (elméletileg van külön tiniknek)(ez lenne az első alkalom) ott felírják bármiféle szülői engedély nélkül ? Mindenhol mindenki mást válaszolt, ezért kérdezek inkább rá.

2018. júl. 4. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elmehetsz egyedül.
2018. júl. 4. 17:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Először meg kellene várni, hogy rendszeres legyen a ciklusod. Nagyon nem ajánlott rendszertelen ciklussal fogamzásgátlót szedni. Másrészt egy normális orvos előbb elküld vizsgálatokra, nem csak úgy random ír fel valamit.
2018. júl. 4. 17:47
 3/5 A kérdező kommentje:
És a vizsgálatokhoz sincsen szükség szülőre ?
2018. júl. 4. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Nincs. Vérvétel és esetleg ultrahang szükséges.
2018. júl. 4. 17:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2018. júl. 5. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!