A BMI-m szerint 10 kilót minimum fogynom kéne az igazán ideális súlyhoz pedig 18-at. Mégsem érzem azt, hogy 5 kilónál többet kellene, inkább a BMI-t vegyem figyelembe?
28,5 körüli a BMI-m. 25 alatti kéne legyen a normálishoz. Igaz sosem voltam egy vékony alkat de az utóbbi 1,5 évben szétstresszeltem magam, több, mint 10 kilót híztam. Lehet hogy az önértékelésem rendben van azért nem érzem hogy több kéne lemenjen 5 kilónál. Még a pszichológusom is csak ennyit tanácsolt, mondta hogy nem vagyok kövér de az egészséges életmód fontos.
40-42-es ruhaméret nagyon sok már szerintem, csak 163 centi vagyok. 38-as az ideális számomra a szép ruhámba már nem férek bele, a diplomaosztóra már úgy sem tudom leadni 3 hét alatt. Szóval oda már tuti az új ruha vagy anyuét kell felvegyem ha nem akarok költeni, márpedig nem fogok. Így is sok olyan ruhát vettem amit 1 év múlva már nem szeretnék hordani, mert szeretnék kifogyni belőlük. Bűntudatom is van emiatt. Fürdőruhát is kettőt vettem, amik így is nagyok de a 38-as már kicsi volt.
Borzalmas a súlyingadozás, mások nem engedik így el magukat. Mozogni az elmúlt 3 hónapban alig tudtam mert bokasérülés miatt nem terhelhettem. Most meg a sok féllábazástól a jobb tèrdem nagyon fáj. Frusztrál hogy nem tudtam figyelni magamra, és még a bokasérülést is összeszedtem. Félek, hogy nem lesz erőm kitartani és depis, kövér ember leszek mint apukám, aki 30 éves kora óta súlyosan el van hízva. :(
Körte alkat vagyok, kicsit homokóra irányba hajló és nem lóg rajtam semmi. :D Vannak duci modellek, akik jóval nagyobb súllyal elvannak és biztos nem érdekli őket az egészségügyi kockázat. Nehézcsontú is vagyok, amihez vastagabb izmok is járnak, el nem tudom képzelni, hogy festenék 58 kilósan, ami a BMI szerint ideális. 15 évesen voltam annyi és nem szerettem magam. Folyton a kalóriákat számoltam, ugyanúgy széles volt a csípőm, vastag combokkal. Most a melleimmel is elégedett vagyok. :D Nincs ekkora mellem és ilyen vékony derekam, de ilyesmi vagyok, nekem nagyon tetszik ez az alkat és ugyanolyan magas a hölgy mint én. :)
A BMI egy kalap fos, aszerint én 169 centivel és 70 kilóval túlsúlyos vagyok :D
Ja, csak épp vízilabdázok, így a 70 kilóm 95%-a izom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!