Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csináljak, hogy ne ázzak át?

Mit csináljak, hogy ne ázzak át?

Figyelt kérdés
Szakácsnő vagyok, hétfőtöl az új munkahelyemen fogok dolgozni, ahol fehér nadrágot kell hordani, és pont meg fog jönni a menzeszem. Az első 2-3 napon elég erős szokott lenni a vérzésem, és nagyon félek hogy át fogok ázni. 16 órázni fogok, és nem hagyhatom el a konyhát, a séf nem érti meg a női bajokat, nincs rajtam kívül egy lány sem. Azért egyszer ki fogok menni, bármi van..Nagyon gáz lenne átázni, mit tudok tenni? Tampon+melyik a legjobb betét?:( Segítsen valaki!!
2018. jún. 15. 18:17
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Ugyanmár, nem fogsz 16 órát a konyhában állni. Eleve 4 óránként kell hogy legyen fel óra szünet, emellett wcre se egyszer megy az ember. Super tampon és éjszakai betét amugy
2018. jún. 15. 18:21
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Azért kajaidő csak van,akkor is ki tudsz menni,gondolom abba nem fog belekötni,hogy evés mellett mosdóba is mész.Na meg nekem ne mondja senki,hogy a séfnek nincs felesége és nincs tisztában a dolgokkal,meg azt se mondd,hogy ő is csak egyszer megy ki wc-re 16 órában.

Super tampon mellé szerintem tegyél be éjszakai betétet.

2018. jún. 15. 18:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mosdószünetre biztos ki fogsz tudni lépni pár óránként pár percre. Olyan nincs, hogy nem mehetsz ki.

A napi munkaközi szünet különben is törvényben van előírva.

Betétet pedig valami extra éjszakait, esetleg szülés utánit vegyél, ha esetleg tényleg attól félsz, hogy nem mehetsz ki.

2018. jún. 15. 18:23
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is talpig fehérben vagyok eü gyakorlaton.Én éjszakait használok.
2018. jún. 15. 18:33
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Olyan nincs,hogy te 16 órán keresztül nem hagyhatod el a konyhát,ezt te sem hiszed el. Eddig mit használtál? Kinek mi jön be. Én tuti nem betéteznék. Super pluszos tampon.
2018. jún. 15. 18:34
 6/10 anonim ***** válasza:
82%

Super vagy super plus tampon+ bármilyen betét, csak ne a vékony kis tisztasági legyen.

Amúgy meg mi az hogy nem engedi meg?

Én megmondanám neki, ha nem enged ki, kénytelen leszek a tamponomat előtte kicserélni.

Én is étteremben dolgozok, és mindig van 1 pici holt idő, főleg hogy mások cigiznek azidő alatt te wc re is mehetsz.

2018. jún. 15. 20:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Nincs ebédszünet, komolyan mondom😅 Állva esznek

Az előző munkahelyemen is úgy tudtam csak kimenni, hogy a séf az irodájában volt

2018. jún. 16. 08:27
 8/10 anonim válasza:
100%
1x kimenni a 16 ora alatt tampont cserelni.. tampon szempontjabol ez nem tul jo otlet szerintem ne csinald. Legalabb 2x ki kellene ennyi ido alatt menni es amugy szunetet sem kapsz? Amugy nem csodalkozom annyira rajta, voltam felszolgalo es volt hogy 12 orat meloztam, 10 perc szunetet kaptam osszesen, hogy ehessek, mert keves volt az ember a munkara. De a mosdoba ki lehetett menni. Mostmar ugy csinalnam, hogy csak szolnek, mennem kell es mennek, kulonben is, ha nem akarjak, hogy piros folttal a feher nadragon diszelegj a konyhaban akkor jobb, ha kibirjak azt az 5 percet nelkuled. Amugy nalunk annak, aki cigizett volt +10 perce, alljon meg a menet, cigizni lehet, de alapveto emberi szuksegletet kielegiteni nem?!
2018. jún. 16. 12:32
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell alapból ilyen munkát vállalni, ennyi a titok.

16 óráztatni NEM normális, és nem is lehet szünetek nélkül.

2018. jún. 17. 08:26
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Fogd magad, és menj ki, ha úgy érzed! Miért, mit csinál, elállja az utadat? Erőszakkal bent tart? Én tuti azzal kezdeném, ha nem enged ki betétet/tampont cserélni, akkor ha átázik, ruhát kell majd cserélni, hisz a NÉBIH nem igazán díjjazza a veszélyes dolgokat az élelmiszerek körül. Márpedig a bomló menstruációs vér a baktériumok meleg ágya. Szerintem ez tuti hatni fog rá, legalábbis ha nem hülye annyira, h megkockáztat egy jó kis büntit azért, h 5 percig nélkülöznie kelljen. Ha meg mégis ilyen ostoba, akkor le kell ereszkedni a szintjére: egyik reggel, ha bemész, tépj ki egy oldalt a panaszkönyvből, tedd el jóhelyre, és mondd meg a főnöknek, h vissza kapja, ha elmúlt a mensid, és közben haladéktalanul eleget tudsz tenni higiéniai szükségleteidnek.

Azok az idők már elmúltak, h a főnök bármit megtehet, csak sajna ez nem sok emberben tudatosult még! Pedig így van: eddig azt mondták, "ha nem tetszik valami, el lehet menni, van 10 másik a helyedre, örülj neki, h itt dolgozhatsz"... Most meg már pont fordítva van: a munkavállaló mondja azt, h "örülj neki, h itt dolgozm, mert kapásból van 6 másik hely, ahova mehetek. Irtózatos munkaerő hiány van bizonyos ágazatokban. Annyira, h sokszor ukránokat, románokat hoznak a cégekhez, de már ők is inkább Lengyelországba mennek, mert több pénzt kapnak. Tudom, mert HR asszisztens vok, és állandó probléma melóst találni bizonyos helyekre. A vendéglátás is ilyen, a fiatalok túlnyomó része külföldre megy dolgozni 3-4x-es fizetésért, az itthonihoz képest. Szóval igazából itt te vagy fölényben, mert kirúgni úgysem fog a szezon közepén, mert tudja h ha talál is mást helyetted, az minimum 1-másfél hét átfutás mire munkába áll Persze csak ha hivatalosan megy a dolog, ha meg nem akkor azzal is nálad a helyzeti előny, h feketén foglalkoztat. Nyilván ezeket a dolgokat nem reklámozzák, arra játszanak, h az ember nincs tisztában a dolgokkal, és ezt próbálják meglovagolni, de nem szabad hagyni, ki kell álni magadért! Bocsi, h kicsit hosszú lett, meg el is kanyarodtam a kérdéstől, azért, mert szerintem nem azon kell gondolkozni, h mit tegyél az átázás ellen, hanem inkább azon, h hogyan tudod kiharcolni azokat az alapvető dolgokat, amik megilletnek!

2018. jún. 17. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!