Hogyan ne ázzak át suliban? 15/L
Holnap 7.20-tól bent leszek 15.30-ig a suliban. A legelkeserítőbb,hogy komolyan mondom,az eddig életemben most vérzek a legjobban,ma itthon maradtam,mert ma jött meg,és ilyenkor olyan szinten vérzek,hogy az hihetetlen. Csak feküdtem,és fel óra alatt a fekvés mellett megtelt teljesen a legvastagabb Always,éjszakai betét. Az evidens,hogy fekete farmer,kettő bugyi,és vattát teszek a bugyimba,de még így is nagyon esélyes,hogy átázok,máskor is így voltam,és akkor is átáztam. Most egészségügyi okokból nem használhatok tampont,és a betéttel meg egy tanítási órát nem fogok kibírni szerintem. Mondtam már anyunak,hogy ez a vérzés mennyiség nem oké,de ő azt mondta,hogy ez csak a kamaszkor velejárója,majd beáll,de szerintem ez nagyon nem az.
13 évesen jött meg,és olyan 7-8 napig szokott tartani a ciklus,illetve van,mikor 29 napnál jóval hamarabb megjön.
Minden tanácsot szívesen fogadok.
Előre is nagyon köszönöm!
nagyon vészhelyzet esetére ilyenkor vegyél tenát. De ha úgy érzed, hogy élhetetlen így ez a pár nap, akkor el kellene menni nőgyógyászhoz, ugyanis VAN RÁ GYÓGYSZER!
recept nélkül megpróbálhatod a rutascorbint (c-vitamin lényegében), mert érösszehúzó hatású, csillapíthatja a vérzést.
létezik receptköteles gyógyszer is, ami kifejezetten jó ilyesmire (én 16 éves koromtól szedtem 3 éven át minden ciklusban), de ahhoz vizsgálat kell.
Először is nem azt hívjuk ciklusnak hogy hány napig menstruálsz, hanem a 2 menstruáció közötti időszakot. Másodszor az hogy 29 napnál hamarabb jön meg az nem jelent semmit, teljesen természetes mert 21 és 35 nap között még normálisnak mondják a ciklust. Szóval semmi gond ezzel.
Az meg hogy ennyire vérzel nem annyira jó mert sok vért veszíthetsz. Én elmennék orvoshoz csak elmondani neki. Bár nem hiszem hogy tudnak ezzel bármit is csinálni, max fogamzásgátló de én semmiképp sem szedném, főleg nem 15 ávesen.
de nem kell a fogamzásgátlót elfogadni.
vannak egyéb vérzéscsillapítók, ott az ergam-csepp, dicynone, exacyl .mind arra való, hogy csillapítsa a vérzést, nem hormonok.
Az exacyl pl klasszul igazítható a vérzés mennyiségéhez, napi 1 és napo 4x3 tabletta között mindenféle dózist szedtem középiskolában, főiskolán... mikor mennyire volt szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!