Miért történik ez velem?
1 hete múlt el a menstruációm, azóta szinte minden 10-20 percbe elönt egy melegség, elkezdek izzadni és vörösödni. Tudom hogy ez már a 40 feletti nőknél normális, de azért nem hiszem, hogy jó az, hogy ilyen gyakran jön rám. Vérvörös a fejem, elönt az izzadság és rossz a közérzetem. Holnap megyek házi orvoshoz mert már nagyon nem birom. Ez klimax, de szerintem nem normális. Vagy valami vitamin hiány?
45/N
Nem biztos, hogy klimax, így az sem, hogy "normális".
Nekem is voltak klimaxra utaló tüneteim pár évvel ezelőtt, aztán kiderült, hogy pajzsmirigy-probléma.
A hőszabályozás elégtelensége pedig lehet pm-alulműködéses tünet.
Kérj beutalót a házi orvostól laborba teljes vérképre plusz TSH-ra.
Ha rá tudsz szánni pár ezer forintot, akkor egyidejűleg privátban kérj egy aTPO-t is, mert az hamarabb jelzi a gondot, mint a TSH.
(Sajnos még mindig az a gyakorlat, hogy a TSH-t tekintik a legfőbb mutatónak, így a többi markert csak akkor nézik, ha a TSH nem jó. Pedig már több évtizedes kutatások bizonyítják, hogy az aTPO már akár 10-15 évvel hamarabb is megemelkedik, mint a TSH.)
Nálunk 2000 Ft ez a mérés (CentrumLab).
Ha vannak egyéb tüneteid is esetleg, amikre azt szokták mondani, hogy "normális", vagy "a korral jár", pl. hajhullás, hajszárazság, fáradékonyság, aluszékonyság, feledékenység, hangulatváltozások, depresszió, ingerültség, hízás, ízületi fájdalmak stb., akkor én mindenképp javaslom ezt a vizsgálatot, mert ezek mind lehetnek pm-es tünetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!