Azoktól szeretnék kérdezni akinek már volt petefészek cisztája ( A többi lennt ) Mik a tünetei?
Az elmúlt hónapban a menstruációm 1 hetet késett Emellett sargas folyásom volt (Nincs hüvely gombám) Aztán mielőtt megjött szúró fájdalmat éreztem a jobb petefészkemnél És ez egyre csak erősödött Miután megjött kevésbé fájt de ugyan úgy éreztem ezt a fajdalmat Most a menstruáció vége felé tartok már nem fáj
Ez lehet petefészek ciszta, vagy ha az is volt eljöhetett a vérrel együtt? Vagy forduljak orvoshoz?
Tavaly januárban műtöttek petefészekcisztával. Két egymást követő hónapban kapkodtam a gyógyszereket, semmi nem hatott, olyan erős, görcsös fájdalmaim voltak. Ráadásul elég erősen véreztem. A harmadik alkalmat már nem vártam meg, elmentem dokihoz.
Nálad nem biztos, hogy ez a helyzet, de mindenképp menj el vizsgálatra.
Ha menzesz végére elmúlt a fájdalom, valószínűleg csak ún. corpus haermorrhagicumod volt. Amikor a petesejt kiszabadul a petefészekből, akkor a helye bevérzik, majd kialakul a sárgatest. Előfordul, hogy picit nagyobb a vérzés az átlagosnál és egy ilyen vérrel teli kisebb-nagyobb ciszta alakul ki, ami aztán szépen felszívódik.
Elég gyakori jelenség.
PCOS-em van
Sokszor érzek olyan erős fájdalmat a petefészkemnél, mintha kést vágnának bele, volt olyan, hogy 57 napra jött meg a menstruációm, de általában mindig késve jön, nagy mennyiségű és fájdalmas, erős görcsökkel + nagyobb vérdarabokkal jár
Volt olyan is, hogy a tünetek majdhogynem megegyeztek a terhesség tüneteivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!