10 cm-es ciszta a petefészekben. Ez ugye nem rák?! Az orvosok azt mondják, hogy nem tudják!
Sziasztok. Mostmár nagyon félek és megmondom őszintén hogy kivagyok már ettől az egésztől! Ha volt ilyenetek vagy hasonló, nektek, veletek mi történt?!
Én 29 éves vagyok, még nincs gyerekem. 2 és fél éve hazasodtam azóta szeretnénk babát. Tavaly januárban teherbe estem, és az első babás vizsgálatkor megtalálták az akkor 6 centis cisztamat ami a petefészekben volt. Akkor azt mondták semmi para, a terhesség elorehaladtaval majd összemegy. Sajna ehelyett elvetéltem a 11. Héten. 3 hónappal később voltam ellenőrző vizsgálaton, a ciszta kb ugyanakkora volt. Nem foglalkoztam vele többet, mert mindenki csak legyintett rá. Azóta eltelt 9 hónap még mindig nem lettem terhes, de utóbbi időben furán fájdogált a hasam, leüléskor, biciklizéskor, torna közbe... Így vissza mentem a dokihoz, aki beutalt a helyi fő kórházba. Volt CT, UH, vérkép... Mondták, hogy a ciszta mar 10 centis, és két rekeszből áll. A tumormarkerek közül a CA125 51.7 u/ml, ami magas. A doki azt mondta hogy igazából nem tudja hogy mi van a cisztaban, de kiműtik, és műtét közbe majd kiderül. Július 2.-ra kaptam időpontot, de ez a hülye nagy bizonytalanság kicsinál. Sajna anyám családi ágán nagyon sokan rákosak voltak vagy abba haltak meg, félek hogy velem is ez történik...
A CA125 magas szintje az endometriozist is jelentheti, és az is járhat cisztával (nekem ilyen volt). Viszont biztosat az orvos tényleg csak műtét után tud mondani.
Eszel bio ételeket ?
Tavaly januárban műtöttek petefészekcisztával, az egyik 5, a másik 3 centis volt. A doki nekem mondta, hogy jóindulatú, de azért én is elmentem vérvételre, ahol kiderült, hogy nem rosszindulatú. Persze, tényleg csak a műtét után derül majd ki a szövettanból, hogy mi a helyzet.
Ne aggódj, megműtenek, minden rendben lesz. Pár hónap múlva jönni fog a baba. :)
Köszönöm szépen a sok hozzászólást! Igyekszem megnyugodni, és türelemmel várni a műtétet, de sajna nem túl egyszerű...
Próbálok hinni benne hogy tényleg csak ciszta, endo...
Nagyjából 2 éve nagyon egészséges életmódot folytatok, rengeteg zöldségeket eszem, no alkohol, no pia, mozgok is sokat. Amióta gyereket szeretnénk, nagyjából azóta igyekszem amennyire csak lehet. Viszont aggódós, stresszes, szorongós tipus vagyok alapvetően. Olvastam valahol hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy hajlamosabb legyek a cisztákra, de nem tudom hogy ez csak duma vagy tényleg igaz lehet-e.
6-os vagyok
Van benne valami, hogy a stressz és a szorongás közrejátszhat a kialakulásában. Én 3-4 hónapig szorongtam, mindenen görcsöltem, utána derült ki a ciszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!