Fogamzásgátló tabletta menstruáció nélkül?
3 éven keresztül szedtem a Symicia nevű fogamzásgátló tablettát, amit tavaly októberben hagytam abba. 6 hónapon keresztül nem jelentkezett menstruáció. Nem akartam egyből orvoshoz rohanni, és gyógyszert felíratni, ezért vártam ennyi időt, hátha "észhez tér" a szervezetem magától, de nem ez történt. A nőgyógyászom 10 napos Norcolut kúrát javasolt, minden nap 1 db tablettát vettem be 10 napon keresztül, a 11. napon jelentkezett a vérzés, 5 napig tartott. Általában (a fogamzásgátló tabletta előtt, és a szedés alatt is) 35 napos volt a ciklusom. Ennek megfelelően ki is számoltam, mikor kell megjönnie a következő vérzésnek, de nem jött meg, 3. napja késik.
Szeretnék ismét fogamzásgátló tablettát (Milligest) szedni, ezért (is) felhívtam az orvosom, és megkérdeztem, hogy ő mit javasol ebben az esetben. Azt mondta, csináljak egy terhességi tesztet, ha az negatív, akkor kezdjem el szedni a tablettát, nem gond, hogy nem jelentkezett a vérzés, mert a bogyó majd helyreteszi a dolgokat.
Megcsináltam a tesztet, negatív lett.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Elkezdte szedni úgy is a fogamzásgátlót, hogy nem menstruált? Milyen hatással lehet ez a szervezetre?
Úgy tönkrevágta a hormonrendszeredet a tabletta,hogy nincs fél éve peteérésed,menstruációd és erre a doki azt mondja,hogy szedjél megint mesterséges hormonokat..??
Ráadásul még azt is mondja,hogy majd az rendbeteszi a ciklusodat?
Ilyen a világon nincs.
Ha ennyi kárt okozna a fogamzásgátló nálam,akkor az életben rá sem néznék többet.
Mondd csak szeretnél majd gyereket?
Én pedig várnék a helyedben addig,amíg vissza nem áll a peteérésem újból.Ha 1 évbe telik,akkor addig.
Ha megint hormonokat szedsz,akkor még inkább rontasz a helyzeten,de te tudod,tulajdonképpen nekem mindegy.
Miért kezdenéd el? Ha fogamzásgátló szedése után fél évig nincs vérzésed úgy, hogy a szedés előtt rendben volt, akkor egy normális kivizsgálás kellene, véletlenül sem ismételten fogamzásgátlót szedni.
De lecsupaszítva a kérdést: vérzés nélkül is el lehet kezdeni, akkor majd a szünetben megjön és aztán -normális esetben- minden szünetben fog jelentkezni vérzés. Hiszen a tabletta nem a ciklust rendezi, hanem megvonásos vérzést csinál, mint a Norcolut.
Én tuti nem szedném ismét, hanem megpróbálnám helyrerázni a ciklusom. Sőt, soha többet nem szednék, ha sikerülne helyretenni.
Köszönöm a válaszokat.
Azért is próbálok minél több helyen tájékozódni, mert én sem vagyok biztos abban, hogy jó vége lenne, ha újra elkezdeném szedni a fogamzásgátlót. Bejelentkeztem másik nőgyógyászhoz, de oda csak 3 hét múlvára kaptam időpontot, addig pedig a neten keresek a témával kapcsolatban. Szeretnék kérni egy teljes kivizsgálást, vérkép, ultrahang, stb., de a tapasztalatom az, hogy nem nagyon akarnak ezzel foglalkozni az orvosok.
Igen,sajnos jól látod.Nem érdekli a legtöbbjüket,ezért is ajánlják mindenféle hormonális zavarra kivizsgálás nélkül a fogamzásgátlót.
Remélem a következővel jobban jársz.:)
Mielőtt elkezdtem fogamzásgátlót szedni sokat küzdöttem azért, hogy elmúljanak a pattanásaim. Nem csak amiatt zavartak, mert esztétikailag nem szép, hanem mert nagyon fájtak. Amikor már kér orvos is a tablettát javasolta, mint lehetséges megoldás, úgy voltam vele, hogy ha tényleg nincs más, akkor kipróbálom. 3 évig nem is volt vele semmi gondom, de nem akartam ennél hosszabb ideig szedni.
Most arra kell megtalálni a megoldást, hogy helyreálljon a ciklusom, igaz, hogy gyereket még nem tervezünk (így nehezen is lehetne). Kíváncsi vagyok, mit fog mondani a másik nőgyógyász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!