Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van a cicimnek furcsa...

Miért van a cicimnek furcsa szaga a meleg miatt?

Figyelt kérdés

Ez egy elég fura kérdés tudom. Arról van szó, hogy amikor nyár van és meleg, akkor a cicimnek mindig furcsa szaga van. Ez mindig csak nyáron fordul elő, legelőször talán 3-4 éve tapasztaltam a dolgot. A szagot nem mondanám büdösnek, inkább csak kellemetlen. Édeskés, fura szag. Nem vagyok izzadós fajta,inkább csak állandóan melegem van nagyon. Estére annyira megerősödik a szag, hogy pólón át is érzem, és nem tudom mi az oka. Rendesen fürdök és tisztálkodom, a melltartómat nyáron naponta cserélem tisztára (a melltartóm is állatira átveszi ezt a szagot). Nem hordok zárt, vastag felsőket, a melltartóm sem szivacsos, elég nagy melleim vannak. Sokszor még az esti fürdés után is érzem enyhén a szagot, hiába nyomtam ki a bőrömre akár fél tubus tusfürdőt is. Egyértelműen a cicim árassza ezt a szagot magából és elképzelni nem tudom mi az oka de nagyon zavaró. Valakinek van e bármilyen tippje?

Megkérem azokat akik csak beszólogatni tudnának, azok inkább hagyják békén ezt a kérdést, mert nem hiszem hogy van olyan ember akinek ne lettek volna az életében bármilyen furcsa tünetei, amit aligha kérdez meg az ember csak úgy a szomszédjától hogy vajon az mi lehet...

2010. jún. 15. 17:08
 1/6 anonim ***** válasza:

fogalmam sincs :S viszont én amióta szedem az allergia gyógszerem,azóta büdösebb vok :S beleértve az izzadságot is.

mindenképp menj el nőgyógyászhoz és kérdezd meg , (ezért nem kell fizetned) ,mert lehet h vmi hormonális problémád van :/

2010. jún. 15. 17:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Amikor kamasz voltam, rettentő büdös tudtam lenni. Már a zuhanyzás után megindult a szag. A kamaszok fejlődnek, erősebben működik rajtuk minden. Azóta felnőttem, és hormonbeteg lettem, de még így sincs erős szagom. Szerintem te fiatalabb lehetsz.

24/L

2010. jún. 15. 17:23
 3/6 A kérdező kommentje:

Veled egykorú vagyok.... 24 vagyok én is.

Ha hormonális probléma lenne, télen is büdös lenne, nem? Nekem csak nyáron ilyen, a meleg okozza ez 100%, de elképzelni sem tudom hogy miért és hogyan!

2010. jún. 15. 17:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Ez teljesen természetes jelenség, főleg, ha nem kismellű vagy, bár akkor is előfordulhat. A melegben az összeérő bőrfelüled befülled, ritkán gombásodás is megindul (vörös-viszkető bőr). Egy bőrgyógyász tud ebben segíteni, ha nagyon viszket. Normál esetben megelőzheted az összeizzadást és befülledést, ha izzadásgátlót használsz ezekre a területekre is. Érdemes a spray-por félét használni, nem a krémeset (pl. Nivea spray - fehér port szór, felszívja a nedvességet és szárazon tart). Ha viszket is, akkor viszont bőrgyógyász tud segíteni! :) L27
2010. jún. 15. 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy buraságot írok, de nem lehetb az, hogy csak magatokat zavarja a sajár illatotok? Egy pasi, lehet megveszne érte,....
2010. jún. 15. 17:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is csak meleged van, és ahol a két bőrfelület összeér, kicsit bepálik, ennek a kellemetlen, édeskés illatát érzed magadon. Valóban, fürdés után a sima hintőpor vagy izzadásgátló használata a cicik alá sokat segíthet, sőt, valószínűleg meg is oldja a gondodat!

Én pl. évek óta Secret stiftet használok és nyáron zuhanyozás után a cicim alatti bőrfelületet is bekenem vele, így nincsenek kellemetlen illatok.

2010. jún. 15. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!