Méhnyálkahártya megvastagodására nektek mit ajánlott a nőgyógyászotok?
Két éve tett fel nekem a nőgyógyászom Mirena fogamzásgátlót azért hogy elkerüljük a folyamatosan megvastagodó nyálkahártyát,és az fájdalmas,bő menstruációt.Két év után azonban levetettem,mert szerintem ez okozta az ekcémámat,ami pont két éve kezdődött,és a fogamzásgátló mellékhatásai között is benne van.A dokim ahelyett hogy segített volna megoldást találni,lehülyézett hogy levetetem a mirenát,mert biztos nem ez okozza a bajt,és jó "elvérzést" kívánt...
Tehát a kérdésem hogy aki esetleg ugyan ebben szenved,mit ajánlott neki a dokija?norcolut tablettát,vagy esetleg más fogamzásgátlót?
Kedves Asszonypajti! Ja igaz is,az teljesen jó buli,csak éppen minden hónapban pár nap kiesik az életéből, de hát dolgozni/tanulni akkor ugyebár szerencsére nem is kell,nyugodtan lehet otthon fetrengeni. Ja,nem..
Ilyenkor elgondolkodtat, hogy azok a nők, akik ezt írják, mégis hogy várnak a férfiaktól megértést, ha egymást sem értjük meg. Egyébként ha Te is erős vérzésűnek vallod magad,akkor biztos nem annyira erős, mint ahogyan azt Te hiszed, különben nem írnál ilyeneket.
Kedves kérdező! A nőgyógyászod nem beszélhet így Veled, keress másikat! És valószínűleg a Mirena okozta a panaszokat, keressetek egy empatikusabb nődokival új gyógyszert! :) Nem kell elfogadnod az erős vérzést, hosszútávon egyébként tartós vashiányt okoz,amit szintén nem kell elfogadnod.
#1, ha Neked “dobta volna a gép” az erősebb vérzést, valószínű te sem próbálnál belenyugodni, hanem keresni a megoldást arra, ami minden hónapban napokat tesz lehetetlenné, nem is beszélve arról, mekkora para hogy bármikor átázhatsz... Korábbi hozzászólásaidból arra következtetek, fogamzásgátló ellenes lehetsz, hiszen sokszor azt írod ne engedhe a kérdező, hogy gyógyszert adjanak neki, márpedig aki vérzésproblémával szenved, annak gyakran ez az egyetlen megoldás, a spirál ráadásul egy sokkal jobb verzió. Tehát nem kell mindig minden dologba beletörődni, egy kis megértés igazán beleférne. Nem kioktatásnak szánom, elnézést, ha annak vetted, de nem hiszem hogy olyan dologhoz illene ilyen megjegyzést írnod amit (valószínűleg) nem tapsztaltál!
Kérdésre pedig, egy gyógyszer nem felelhet neg mindenkinek, ezért van annyi, mert mindenkinél más mellékhatás jelebtkezhet. Szerintem is keress egy másik orvost, mert nem normális, hogy az előző így beszélt veled. Nem tudom milyen életkorban/életszakaszban vagy, ha nem tervezel kisbabát, akkor a fogamzásgátló jó megoldás, én azt kaptam, majd később szülés után szerencsére gyengült a vérzésem, így nem is volt rá szükség.
Azért azt ne felejtsük el, kedves válaszolók, hogy nagyon sok nő úgy éli meg a menstruációját, mintha itt lenne a világvége. Asszonypajtival egyet értek.
Kérdező!
Keress másik nőgyógyászt, ennek az orrát simán felküldeném a homlokába, semmitérő szar ez, nem orvos.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából nem jól fogalmaztam meg a bajomat,ezért érthették félre többet.
Nem termel elegendő progeszteront a szervezetem,ezért nem normális a ciklusom.Ha nincs pótolva ez a hormon(fogamzásgátlókkal) ismét meg fog vastagodni a nyálkahártyám,ami bő vérzéssel és borzasztó görcsöléssel jár esetemben.Miómát,meddőséget, rosszindulatú elváltozást okozhat.
A nőgyógyászom által preferált készítmény,a Mirena tökéletesen megoldotta ezt a problémámat,adagolta a hormont folyamatosan,elvékonyította a hártyát,ezáltal normálissá vált a menzeszem,viszont mellékhatásként a kezeimen ekcéma jelentkezett,ami rá is volt írna a betegtájékoztatóra. A nőgyógyászom viszont fel volt háborodva hogy én ere gyanakszik. Gondolom valami érdeke fűzi ehhez a termékhez....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!