Hogyan hagytátok abba a fogamzásgátlót? Előző héten volt nektek védekezés nélküli aktusotok a párotokkal? Mennyi idő után ajánlott és hány hónap szünetet tartani?
Végig szedtem a levelet és a következőt nem kezdtem el. Volt persze miért ne lett volna. Attól ugyanúgy véd a gyógyszer hogy te rá egy hétre abba akarod hagyni.
Elvileg 2-3 év után kell minimum fél évet.
Akkor még rendesen védett a gyógyszer (ha megfelelően szedted, ugye), emiatt ne aggódj.
Így viszont, hogy már nem szeded, védekezzetek más módszerrel.
Ja, és teljesen normális, ha várat magára az első normális vérzésed.
Nekem két hónap teljes kihagyás után kezdett rendeződni a ciklusom.
De ha az megnyugtat, természetesen ellőhetsz egy terhességi tesztet.
Szóval akkor még nem hagytad abba, értem.
Szerintem ez a két hónap szünet hülyeség. A szünet lényege az, hogy kitisztuljon a szervezetedből a gyógyszer, ez ennyi idő alatt nem történik meg.
Én 2 és fél évig szedtem minden gond nélkül alacsony hormontartalmút. Aztán elkeztem barnázni megvonásos előtt, majd a hónap többi napján is hébe-hóba. Egy másik doki (az enyém szülési szabin volt) szünet helyett egy magasabb hormontartalmút írt fel, amitől 2 hétig folyamatosan véreztem minden hónapban, zsibbadtak a végtagjaim, migrénem volt, görcsölt a hasam. Két hónap múlva kaptam volna időpontot, így
bbahagytam. azóta nem is szedek semmit ( egyéb okokból).
Ha két hónapja barnázol vérzés előtt, szerintem indokolt a szünet, legalábbis a saját tapasztalataim alapján.
De fél éves szünet legalább kell.
#3 és #4 voltam.
Igazából volt doki aki azt mondta h mindegy hogy most hétfő helyett szlmbaton kezdődik el a megvonásos annyi a lényeg hogy a szünet keretein belül kezdődjön el és hogy egyáltalán megjöjjön. Én most arra gondoltam hogy már nem zaklatom tovább a doktort, még egy honapot beszedek, 4 het mulva ugy is mennem kell hozza a rakszures eredmenyert, es akkor megkerdezem hogy pontosan miert gondolja igy es hogy miert pont ket honap. Sokan ez ido alatt esnek teherbe, nyilvan vedekeznenk de annyira szerencsetlenek vagyunk hogy volt
Olyan hogy ey evbe ketszer is kiszakadt a gumi (kesobb kiderult hogy gyarilag volt hibas a doboz minden “tagja”) én ugy erzem hogy szerintem mehetne eggyel erosebb gyogyszer mert amit en szedek 0,02 es ugyan ebbol van 0,03 ami szerintem jobb lenne mert a megvonasos nekem meg igy is 5-6 nap amiota szedem es ugyan uy faj a hasam mint azelott! De nem vagyok orvos csak akkor szerintem egy erosebbet kellene felirnia. Ha ketelkedik a biztonsagaba a panaszaim miatt (mar ha panasz az hogy nem hetfon jon meg hanem 1-2 nappal elobb de szuneten belul es nem rogton ver hanem barna folyadek) akkor meg nem ertem mitol lesz masabb a szunet utan. Csak megbojgatja a testem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!