Megkésett havi vérzésemnek miért változhatott mg a színe és állaga az eddigiekhez képest?
kb 1 hónapja voltam életem első nőgyógyászati vizsgálatán- hogy fogamzásgátló tablettát írassak fel. a doktor még klion-d 100-at is írt fel enyhe hüvelyi folyásra, amiből bevallom nem az összeset használtam el éss nem is ugy ahogy kellett volna, t.i. rettenetesen felborult akkoriban a napirendem, napi 3-4 orát aludtam, és nagyon stresszes volt az az ominozus 5 nap.
szoval igy vártam a következő havimat, a tabival, hogy első naptol kezdve szedjem. nos ehhez képest 1 hetet késett, amikor emgjött csütörtökön kissé görcsöltem, első nap semmi különöset nem tapasztaltam, maximum annyit hogy kicsit kevesebb volt és egy picikét sötétebb. ez az ami gyanus lett, mert a következő napokban erőteljesen barnás szinű volt és kevesebb mint amit a korábbi mensik során megszoktam, viszont hogymonjdam..láttam-látom hogy leválik a nyálkahártya, csak valóban sötétebb és mennyiségileg kevesebb a vérzés!
először teljesen bepánikoltam hogy terhes lehetnék? de hát az orvos mindenféle vizsgálatokat megcsinált tuti észrevette volna. vagy azóta eltelt időben valamikor ki tudja hogyan mégiscsak terhes lettem ??
aztán arra gondoltam hogy a fogamzásgátló? (zoely) eddig 4 szemet vettem be. és az 1. után már ennyire durván képes lenne befolyásolni??
a ciklusom már jóideje beállt, helyenként késik pár napot ( nem pont 28 napos nekem...) 1 hetet késett már korábban is de akkor meg nem volt ilyen drasztikus mértékű a változás. vagy csak a gyógyszer? most pl. megint érzem hogy alul görcsöl picikét...
csak azt ne mondjátok hogy hagyjam abba a tablettát csak mos kezdtem :D még mindig ezt tartom a legjobb modszernek egy biztos párkapcsolatban
előre is köszönöm :)
24/L
Teljesen normalis hogy megváltozott a verzesed, nekem regebben 7 napig tartott de mostmar a gyogyszerem mellett csak 5 nap, illetve 6 honapja minden egyes alkalommal pontosan 3 napot kesik. Az elso 2 nap az 5 bol pedig csak barnazgatas..
Szoval szerintem nincs aggodalomra okod, a szervezeted idovel megszokja, es ha a megszokotthoz kepest veszel eszre valami különöset ugy hogy huzamosabb ideje szeded mar a gyogyszert akkor fordulj orvoshoz!
Illetve figyelj a pattanasokra, ha eltérő es sok van akkor azonnal valts gyogyszert mert ottmarad a helyük!
Remelem tudtam segiteni!
20/N
A Kliont úgy kellett volna használni, ahogy a doki mondja, és annyit, mennyit a doki mond. Különben semmit nem ér...
A fogamzásgátló kikapcsolja a természetes ciklust, és egy mű ciklust hoz létre mű vérzéssel. Így már az első szemek befolyásolják a menstruációd is. Onnantól kezdve neked a szünetben megvonásos vérzésed van, ami valószínűleg kevesebb mennyiségű és rövidebb idejű lesz, mint a menstruáció. De ez természetes, hiszen a szervezetedben a plusz hormon terhes állapotot produkál, onnantól mindent ezek a hormonok irányítanak. Nem lesz peteérésed, és a méhnyálkahártyád is egyre vékonyabb lesz, így a vérzés is csökken. Szedd tovább a fogamzásgátlót, ahogy kell.
a 2. levél felénél tartok most...és tökre rendben megjött a placebós tabletták napján (már a 2.nál) és tartott megint a rendes ideig, szintén azzal a kevés vérzéssel...de most megint ugyanugy görcsölgetek és megjött ismét??
áá megyek a doktorhoz ünnepek után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!