Mitől változhatott meg a ciklusom, a tüneteim? Vagy ez így normális, másnál is van ilyen?
Figyelt kérdés
Elég összetett a problémám.Nem is olyan rég, még normális időben, 28 naponta jött meg és rendszeres volt hosszú évekig, hogy napokig csak egy kis barnázás volt, aztán 3-4. napon erősebb vérzés, aztán lassan múlt el, szintén barnázással, így kitett összességében úgy egy hetet.Hasbaj nem volt jellemző, csak néha hasmenés.A fő jellegzetesség a fejfájás, migrén volt, ami 1 napra vett elő, aztán az is elmúlt.Nagy ritkán előfordultak közti vérzések, ovulációs vérzés, jelentéktelen.De nem minden hónapban.Most azonban kb 3 hónapja, már középidőtől erősebben jelentkeznek a menstruációt megelőző kellemetlen tünetek.És hamarabb meg is jön.kb 23-25.napra és eltűnt a barnázás, most már a 2. nap is erősebb a vérzés.Tehát nincs olyan hosszú "készülődés".Másik aggasztó, ami rendszeressé vált, hogy már előtte való napokban és mensi alatt végig, borzasztóan puffadok, nem hat rá semmi.Néha kicsit jobb, aztán visszatér.Mozgásra, fizikai erőltetésre erősödik a puffadás érzés és hamarabb ki is fáradok.Két mensi között megint voltak jó napjaim, mikor bírtam a strapát és semmi különösebb bajom nem volt.ezért reménykedek benne, hogy talán nem szívbetegség okozza a tüneteket.Furcsa egyébként, hogy minden hónapban vannak pulzusszinkron hangok, amit a jobb fülemben hallok, de csak bizonyos napokon, az meg mensi után, vagy két mensi között van, mikor megjön, az a hallászavar eltűnik.A vérnyomásom is ciklusosan ingadozik.Középidő utáni napokban egy időre lemegy, 120/60 kb pár napig, aztán mensi előtt felmegy 160 vagy afölé és még mensi után is ott tanyázik magasan egy ideig.Bétablokkolót szedek, de ilyenkor az sem nagyon hat.42 éves vagyok.Nőgyógyásznál voltam, megyek is majd még, kb fél éve voltam, nem talált semmi bajt, bár nem is nagyon foglalkozott velem.Gyanakszom a hormonjaimra, de endokrinológiára csak decemberre kaptam beutalót.Addig itt idegeskedem, hogy mi lehet? Súlyos ez, vagy az én koromban már természetesek ezek a tünetek? (Mármint megrövidült ciklusok, erősebb premenstruációs tünetek, emelkedett vérnyomás menstruáció alatt)?2016. okt. 12. 18:02
1/1 anonim válasza:
A vérnyomásod független a menstruációs problémádtól. Menj inkább a háziorvosodhoz ezzel a problémával. Méregesd otthon is a vérnyomásodat. Ha 160-ra kiugrik, akkor rendszeresen kellene egy gyenge vérnyomáscsökkentő gyógyszer is. A szinkronhang amiről írsz, az is a magas vérnyomástól van. Feszültség is okozza ezt a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!