Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől maradhat ki a menstruáció?

Mitől maradhat ki a menstruáció?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel nemi életet is élünk, nagyon vigyázunk mindig, de csak gumival védekezünk.

Nem mindig pontosan jön meg neki, volt hogy 2 hetet késett, régebben (elmondása szerint)volt hogy 2 hónapot is késett. Idén januárban 12 nappal később jött meg, de februárban pontos volt, most márciusban 12 nap után sem jön még. Néha érez görcsöt a méhében és szúrást a hüvelyében, mintha meg akarna jönni, de el is múlik egy idő után.

Nézegettünk oldalakat, felmértük hogy az oldalakon irt terhességi korai tünetek mennyire jellemzőek rá, de nem volt hasonlóság.

Nyilván nem zárjuk ki a lehetőséget, mert ez nem feltétlen jelenti hogy nem lehet.

Tudni kell róla hogy a tanulás miatt sokat stresszel, mozogni is szokott illetve változó a táplálkozási rendje.

Veszünk tesztet is hamarosan, illetve akár pozitiv, akár nem, elmegy orvoshoz, de nem tudom hogy mire gondoljak, a várakozás megöl.

Én 19/F vagyok, ő 17/L

2018. márc. 19. 12:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha mindig aktus során használtok gumit, és megfelelően használjátok, akkor kizárt a terhesség. Menjen el endokrinológushoz, nézzék meg a hormonjait. A menstruáció sokmindentől késhet. Le tudnád írni, hogy az elmúlt 6 menstruációjának mikor volt az első napja?
2018. márc. 19. 12:54
 2/8 A kérdező kommentje:

Szeptember óta vagyunk együtt, kb december felétől szexelünk is.

Szeptemberben 1-jén jött meg, de ugy emlékszem hogy mondta hogy 2-3 napot késett, októberben ha jól emlékszem 31, novemberben is 30.-a körül, a decemberi viszont csak január 9-én,a februári 7-én, a márciusi viszont azóta sem.

Kb november volt az a hónap amikor elkezdett tornázni és jobban mozogni (azelőtt mikor késett hónapokat is, tavaly, akkor is folyamatosan sokat mozgott, bár nem szórakozásból)

2018. márc. 19. 13:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Sokat veszekedtünk és a tanulás miatt is stresszelt
2018. márc. 19. 13:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Szeptember 1 - október 31. 60 nap

Október 31 - november 30. 30 nap

November 30 - január 9. 40 nap

Január 9 - február 7. 31 nap

Február 7 - március 19. most tart a 40. napon

Ez így elég keszekusza, mert kissé tényleg összevissza ciklusa van. Mielőtt megismerkedtetek, pontos volt neki? Mert +/- 1 hét késés nem gáz, de itt tényleg hetek telnek el. Olyan nincs, hogy a a decemberi menstruáció januárban jön meg. Az a januári menstruáció. A ciklus 21-45 nap között normális. Ha egy nőnek pl 45 napos ciklusa van, akkor logikus, hogy lesz olyan hónap, amikor nem fog menstruálni, hiszen a legtöbb hónap 30-31 napos. De ez nem probléma, mert ha rendszeresen jön meg, tehát mindig közel ugyanannyi nap telik el a két egymást követő menstruáció első napjai között (vagyis a ciklus első napjai között), akkor nincs probléma. Szerintem érdemes felkeresni egy endokrinológust. A nőgyógyász annyival le fogja tudni, hogy szedjen fogamzásgátlót, de az nem fog segíteni a rendszertelen cikluson, csak elfedi a problémát.

2018. márc. 19. 13:15
 5/8 A kérdező kommentje:

Jaj elnéztem az egészet, októberben nem 31 hanem 2-a, novemberben is 1 körül, decemberben tudom hogy 28-án kellett volna, ezért november 30 volt a következő, és ahogy mondtam hogy december 28-án kellett volna megjönnie, az késett január 9-ig, aztán február 7 ugye, március pedig ugye nem jött (még?).

Nem tudom hogy mennyire volt pontos azelőtt, csak arról tudok hogy tavalyi évében gondok voltak vele (ő a sok mozgásra fogta, ide oda kellett rohangálnia)

2018. márc. 19. 13:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Így a leírásod alapján már kevésbé durva a ciklusa. Amúgy nekem ez nagyon fura, hogy pasiként emlékszel rá, mikor jött meg. Nem vagy semmi. :D
2018. márc. 19. 13:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Figyelmes vagyok, megjegyzek dolgokat, főleg hogy érdekel mi van a párommal :)
2018. márc. 19. 13:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Hála az égnek a terhesség kizárva, teszt negativat mutatott. Más gond lesz.
2018. márc. 19. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!