Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Utolsó utáni próbálkozásom,...

Utolsó utáni próbálkozásom, utána feladom. Elvesztettem a hajam 2/3-át fél éven belül, találkozott már valaki vele így, ebben a formában?

Figyelt kérdés

Szóval kb az őszi hajhullással kezdődött egy diffúz hajhullás, ami főleg a fül feletti és fejtető részen a leglátvànyosabb. Megvettem az egyik legjobb hajvitamint, valamennyire mérsékelte a hajhullást. Közben az egész góckutatást megcsináltam, sztk-bab, majd magánnál is, sehol semmi eltérés csak a tesztoszteron egyik mellékterméke van határérték felett és gombát találtak a hüvelykenetben. Semmi egyéb panaszom nincs (kivéve mostmár a kőkemény depressziót). Szedtem Tricovelt, dm hajvitamint, vasat, d-e vitamint, magnéziumot, grapefruit mag cseppet. Másfél éve szültem, egy éve nem szoptatok, tehát ez már nem az. Ami miatt most ennyire megvisel, mert kezdem elveszíteni a reményt, hogy újra dús hajam legyen. Viszonylag sok babahajam lett a sok vitamintól, az utóbbi 2,3 hétben viszont mind elhullott! Komolyan a haj nagyrésze amit reggel kiszedek a fésűből, az egy elvékonyodott pár centis hajszál hajhagymástól. Ez a tartós hajvesztés első jele lenne?

Nagyon el vagyok keseredve. Már nem tudom úgy fésülni se, hogy ne látszódjon a fejbőröm. Viszonylag szép nő vagyok (vagy elfogadtam magam) de ezzel úgy érzem nem tudok együtt élni. Azt sem tudom kihez fordulhatnék még. Egyedül hajgyógyásznál nem voltam.

Oh, és még valamit kifelejtettem! A fültőből időszakosan indul egy fájdalom, de csak a jobb oldalon. Ott erősebb egyèbként a hajveszteség is. Biztosra vettem hogy a fogam, de azok rendben vannak, a fogorvos szerint ez ideggyulladás lesz inkább, menjek neurológiára, de laboreredményemben semmi gyulladásra utalót nem látott a háziorvos. Attól esetleg lehet?

2018. márc. 12. 08:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én is így jártam. Nekem a tüdőm volt lukas fél évig az okozta. Nyilván neked valami más az ok. Amit jó lenne megtalálni. Dercos ampulla nagyon jó. 24db osat vegyél. Nekem az sokat használt. Sajnos elég drága.
2018. márc. 12. 08:48
 2/14 Drazicc ***** válasza:
Látom írtál góckutatást, ezért lehet, hogy túl vagy ezen a feltevésen de nem lehet, hogy pajzsmirigyprobléma? Nagymamámnak így hullott ki az összes haja, akkoriban még nem volt megoldás rá, most már van.
2018. márc. 12. 08:49
 3/14 A kérdező kommentje:
Endokrinológus nőgyógyászom van, kért pajzsmirigy vizsgálatot nem csak a tsh-t hanem ezt a t akàrmiket is. :) nem tudom pontosan. Kedves első! Ez hogy derült ki? Hasi ultrahangon? Ott nem voltam egyedül. Neked visszanőtt?
2018. márc. 12. 08:58
 4/14 anonim ***** válasza:
Szóról szóra ugyan ezen mentem át. Fél év tortúra után a hajammal csak töredéke maradt meg, ami amúgy sem volt túl sok. Kikönyörögtem magamnak számos vizsgálatot, az eredmények alapján pco+IR a ludas. Remélem már rendeződik a helyzet, mert rossz tükörbe nézni, alig merek hajat mosni.
2018. márc. 12. 13:16
 5/14 A kérdező kommentje:
Én nálam azt sem találtak! Most utolsó próbálkozásként fogamzásgátlót írattam fel, hátha több női hormon kell a szervezetemnek. Tudom nem megoldás, de gyereket nem szeretnék már. Két hete szedem, majd kiderül lesz-e változás. Te pedig örülj, hogy megvan az ok, mert akkor van rá megoldásod is!
2018. márc. 12. 14:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Hasi ultrahangon? A tüdőnk a mellkasunkban van! Röntgen mutatta ki. Vissza nőt? Micsoda? Nem nem forrt össze magától. 2 mellkasműtéten estem át és összevarrták. De ha nincsenek mellkas vagy erős hát fájdalmaid és nem fulladsz akkor nimcs ilyen bajod. Ez feltűnne mert életvezsélyes állapot.
2018. márc. 13. 10:31
 7/14 A kérdező kommentje:
Az elvesztett hajad visszanőtt-e :) arra gondoltam
2018. márc. 13. 11:52
 8/14 anonim ***** válasza:
Mivel még csak 2.hónapja vagyok túl a 2. Műtéten nem tudok nyilatkozni. Van rengeteg babahajam és megállt a hullás. De a minősége elég pocsék, nagyon száraz és törik. Nyilván a stresszt még nem hevertem ki.
2018. márc. 13. 21:01
 9/14 A kérdező kommentje:
Ha ajánlhatok vitamint, akkor a Tricovelt mondanám. Kifejezetten stressz ellen védi a hajat.
2018. márc. 13. 22:57
 10/14 anonim ***** válasza:
Fogászatot is meg lehetne próbálni. Panoráma röntgennel egybekötve.
2018. márc. 17. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!