Erős menstruáció, nem érzem, de nagyon sok és ez zavar?
A ciklus a két egymást követő menstruációk első napjai között eltelt napok száma. Csak össze kell számolnod ezt. Általában 21-45 nap között mozog a ciklus hossza. Ha a sok régebbi ciklust is kiszámolod, majd átlagolsz, akkor azzal a kapott számmal kell számolnod, és akkorra kell várnod a következő menstruációt. Nyilván most még nem feltétlenül rendszeres, de idővel az lesz. Leírnád, hogy az eddigi 3 menstruációd mikor jött meg? Hátha van benne rendszer, csak még nem látod. Bár az elején ez ritka, de hátha.
Hogyhogy csak 4 betét fér a táskádba? Ennyire kicsi az iskolatáskád? Vigyél magaddal vastagabb és hosszabb betétet, azt ritkában kell cserélni. Vagy megpróbálhatod a mini tampont is.
De melyik hónap? :D Mert ugye az elején lehet több hónap kimaradás. Vagy neked két egymást követő hónapban jött meg?
A táskás problémára azt tudom javasolni, hogy tegyél bele egy kis neszesszert, abba is tudsz betétet tenni. Aki szerint ciki a menstruáció, az ássa el magát. Próbáld meg természetesen kezelni. Ha valaki cikiz azért, mert meglátja a kezedben a betétet, ne foglalkozz vele.
Tehát megjött február 15-én, majd március 6-án. Ez így 19 nap, ami elég kevés, de a te korodban normális. Ha 19 nappal számolunk, akkor előreláthatólag március 25-ére várhatod újból. De nyilván az is lehet, hogy most hónapokig szünetel.
Felkészülni úgy tudsz rá, ha mindig van a táskádban egy napra elegendő betét, egy váltás bugyi, fájdalomcsillapító, esetleg nedves törlőkendő. És figyeld a testedet, többnyire a menstruáció előtt vannak tünetek. Például mellfájfalom, szurkálás a méh környékén, stb. És ha tudsz, minden szünetben menj ellenőrizni a mosdóban. Tudom, hogy ez egy stresszes időszak, mert bármikor lecsaphat, sajnos ezen a legtöbb nőnemű ember sokszor átesik élete során.
Ha nekem ilyen gondjaim lennének :D
Két éve jött meg először. Nagyon rendszertelen volt, csak a suliban (6 óra alatt) 5x kellett cserélnem, de így is sokszor átáztam 45 perc alatt... Volt, amikor 3 napig tartott, és volt, amikor 11-ig. Ezek az értékek a legalacsonyabbak és a legmagasabbak nálam. Tavaly télen kezdett el viszonylag rendszeressé válni. Mindig hónap végén jött meg, de ez a folyamat szeptemberben megbomlott. 5-7 napig tart egy menstruációm. Hónap végén és hónap elején is jön már meg. Szinte minden 2. hónapban kimarad a menstruációm. El kéne mennem egy dokihoz, de félek a fehér köpenyesektől...
Szerintem vigyél több betétet magaddal, ha elfogy, vagy kérj valakitől. wc papírt semmiképp se használj!
Miért nincs időd? Két perc az egész. Hidd el, jobb, ha otthagyod a barátaidat egy kicsit, mint hogy a kedvenc nadrágod bánja ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!