Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Stressz miatt kimaradt menzesz?

Stressz miatt kimaradt menzesz?

Figyelt kérdés

Stressz miatt mennyire gyakori hogy kimarad a menstruáció? Mindig rendszertelen volt, volt hogy hónapokat kihagyott vagy csúszott, de már egy éve, még 18 éves korom előtt beállt a menzeszem. Utoljára tavaly februárban maradt ki, egyébként rendesen megjött (mondjuk nekem a ciklusok mindig hosszabbak voltak mint egy átlag embernek de a doki szerint ez normális egyeseknél).

Naptár szerint már kicsit több mint egy hete meg kellett volna jönnie, de hiába produkáltam a tüneteket mint mindig, nem történt semmi, ennyi késéssel szerintem már teljesen ki fog maradni a hónap. Lehet stressz miatt? Az érettségi miatt rengeteg a pszichés panasz az osztályban, 2 hónapja engem rendesen kiírtak napokra mentális kimerültség miatt, annyi tünetet produkáltam pszichésen. Ez a hónap még stresszesebb volt az átlagnál nem csak az iskola de a magánéletem miatt is, szóval ezért is gondoltam hogy ez kihatással volt a szervezetemre, az immunrendszerem is teljesen legyengült, minden betegséget összeszedtem most.

Az lenne a kérdésem hogy érdemes ezzel orvoshoz fordulni vagy könnyen lehet hogy tényleg a stressz okozta és nincs semmi komoly bajom? Vagy biztos ami biztos menjek el és ne várjam meg a következő ciklust?

18/l

2018. márc. 6. 17:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a múlt hónapban nemjött meg november szintén nem decemberbe januárba igen februárba megint nem most kíváncsi vagyok megfog e...Én nagyon ideges vagyok egy bizonyos dolog miatt aludni sem tudok és nekem is kimarad.. 20/L
2018. márc. 6. 17:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az köztudott, hogy igen komoly sokknál szinte mindenkinél kimarad a menses (a haláltáborokban és hajótöröttek között szinte senki nem menstruált), de nyilván érzékenyebbeknél kevesebb is elég. Úgyhogy simán kimaradhat, egy alkalomnál, ha van is rá ilyen ok, még nem aggódnék. Pláne hogy nem állt be olyan nagyon régen...
2018. márc. 6. 18:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm ez megnyugtatott, ezek szerint nem is olyan ritka eset, csak túlaggódtam.:)

Igen, azt én is olvastam hogy például a világháború ideje alatt is tömegesen maradt ki nőknél menstruáció, ilyen szituációkban így "védekezik" a szervezetük.

2018. márc. 6. 18:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Előfordulhat hogy stressz miatt a második hónap is kimarad, vagy most már tényleg ideje lenne meglátogatnom egy dokit?
2018. ápr. 7. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!