Stressz miatt kimaradt menzesz?
Stressz miatt mennyire gyakori hogy kimarad a menstruáció? Mindig rendszertelen volt, volt hogy hónapokat kihagyott vagy csúszott, de már egy éve, még 18 éves korom előtt beállt a menzeszem. Utoljára tavaly februárban maradt ki, egyébként rendesen megjött (mondjuk nekem a ciklusok mindig hosszabbak voltak mint egy átlag embernek de a doki szerint ez normális egyeseknél).
Naptár szerint már kicsit több mint egy hete meg kellett volna jönnie, de hiába produkáltam a tüneteket mint mindig, nem történt semmi, ennyi késéssel szerintem már teljesen ki fog maradni a hónap. Lehet stressz miatt? Az érettségi miatt rengeteg a pszichés panasz az osztályban, 2 hónapja engem rendesen kiírtak napokra mentális kimerültség miatt, annyi tünetet produkáltam pszichésen. Ez a hónap még stresszesebb volt az átlagnál nem csak az iskola de a magánéletem miatt is, szóval ezért is gondoltam hogy ez kihatással volt a szervezetemre, az immunrendszerem is teljesen legyengült, minden betegséget összeszedtem most.
Az lenne a kérdésem hogy érdemes ezzel orvoshoz fordulni vagy könnyen lehet hogy tényleg a stressz okozta és nincs semmi komoly bajom? Vagy biztos ami biztos menjek el és ne várjam meg a következő ciklust?
18/l
Köszönöm ez megnyugtatott, ezek szerint nem is olyan ritka eset, csak túlaggódtam.:)
Igen, azt én is olvastam hogy például a világháború ideje alatt is tömegesen maradt ki nőknél menstruáció, ilyen szituációkban így "védekezik" a szervezetük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!