Gyógyszerszünet után is biztonságban vagyok?
Miért nem olvasod el a betegtájékoztatót? Pont arra van hogy tájékoztasson. És igen
mindig véd. Kivéve ha más gyógyszer csökkenti a hatását vagy hánysz hasmenésed van vagy elfelejted bevenni.
"Az előzőnél nem volt szünet, hanem placebo tabletták"
:)
A placebo tablettákban nincs hatóanyag, így nem is muszáj őket beszedni. Csak arra valóak, hogy így nem felejted el időben elkezdeni a következő levelet. Tehát a placebo számít a szünetnek.
Szerintem már védve vagy, mert ha jól értem, már egy új levelet végigszedtél az új fogamzásgátlóból. De a tájékoztató biztosan írja.
Erre van a tájékoztató.
Jó, persze, nem kielégítő válasz. Ha mindent a leírtak alapján csináltál, a szünet alatt is védenie kell. Az első levél alatt ajánlott kiegészítő fogamzásgátlást is alkalmazni, valamint sosem szabad több napot hagyni, mint a betegtájékoztató írja. A placebo tabletta egy tök üres tabletta, azért van, hogy ne ess ki a rendszerből, számon tudd tartani a napokat. Apukám is bevehetné, bár ő "fogalmazásgátló"-nak hívja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!