16 centis ciszta nagyon nagy?
"Hát ha kiveszik a petefészked, az szívás, de így legalább túléled a dolgot, és legalább megszabadulsz a havitól is így. A sexet nem fogod élvezni, de még mindig jobb mintha elrákosodna a ciszta, és iszonyú nagy bajban lennél..."
Hogy lehet ilyeneket írni?
1. Ha egyoldali az elváltozás és nem bizonyul rosszindulatúnak, akkor nem kell mind a két petefészkét kivenni, ergo megmarad a menzesze és terhes is lehet majd ugyanúgy.
2. Miért ne élvezné a szexet?
Szerencsétlen így is tök ideges, itt meg ilyen baromságokkal húzzátok tovább az agyát. Komolyan az eszem megáll. Ha nem értesz hozzá, akkor inkább ne szólj semmit.
Kérdező:
16 centi tényleg nagynak számít, ez tény.
Viszont ha az orvosok laparoscopiát javasolt, akkor az UH kép alapján nem tartja rosszindulatú elváltozásnak, mivel ilyen esetekben nem szokás laparoscopiát végezni.
Az, hogy milyen műtét lesz, jelentősen függ attól, hogy milyen típusú a ciszta. Ha egy sima, egyrekeszű, folyadéktartalmú dolog, akkor ha azt az oldali petefészked nem is lehet megmenteni, a másik megmarad. És természetesen akkor lesz havid is és lehet gyermeked is.
Ha esetleg endometriosisos ciszta (bár az ritkán nő meg ekkorára), akkor sajnos lehetnek mellette összenövések, amik nehezíthetik a dolgot.
Rosszindulatú dologra nem gondolnék, az okot már leírtam.
Szóval nyugodj meg, nem lesz semmi gond:)
"Hogy lehet ilyeneket írni?"
Úgy, hogy így járt egy közeli nőismerősöm. Mindkét petefészkét ki kellett venni, azóta nulla libidója van, már 7-8 éve nem szexelt, igénye sincs rá.
Ha a megyei kórházban szerinted hozzá nem értő hülyék dolgoznak, te pedig valami meg nem értett zseni vagy, miért nem velük közlöd ezt? És kérlek csatold a válaszukat is, ne csak az egyik felet halljuk mindig.
Persze, van, akinek olyan elváltozása van, ami miatt ki kell venni mind a két petefészkét.
De miből gondolod, hogy a kérdezőnél ez a helyzet?
Egy jóindulatú egyoldali ciszta miatt nem fogják mind a két petefészkét fiatalon kivenni.
Márpedig ahogy írtam: ha laparoszkópiát terveznek, akkor az orvos sem feltételezi a látott kép alapján, hogy rosszindulatú lenne. Ugyanis akkor rögtön laparotomiát rendelnek, nem laparoszkópiát.
Feleslegesen ijesztgeted.
Hogy jóindulatú-e, az se te, se én nem tudjuk innen fotelből megmondani.
Lehet, hogy a kérdezőnél nem ez a helyzet. Lehet, hogy igen. De a halogatástól csak rosszabb lesz. A fent említett esetben is kicsi, látszólag jóindulatú dermoid cisztáról volt szó, aztán kiderült, hogy hoppácska, ez egy báránybőrbe bújt farkas.
Inkább ráijesztek alaposan, minthogy hamis biztonságérzetet adjak neki.
Így van, nem tudjuk megmondani. Viszont több jel is utal arra, hogy nem rosszindulatú.
1. Laparoszkópiát terveznek.
2. Ilyen méretű cisztánál, ha rosszindulatú, akkor már jelen szokott lenni egyéb dolog is.
Nem gondolom, hogy hamis biztonságérzetet adtam a válaszommal, próbáltam reálisan nézni a helyzetet. Nem hiszem, hogy a kérdező ettől úgy érezné, hogy a 16 centis cisztája jó helyen van ott, ahol van...
Egy szóval nem írtam, hogy mindkét petefészkét meg lehet menteni.
Azt írtam, hogy ha egy szimpla, egyrekeszű, jóindulatú ciszta, akkor HA AZT AZ OLDALIT NEM IS LEHET MEGMENTENI, a másik petefészke megmaradhat.
Nos, köszönöm a válaszokat, részben, de sok igazat írtatok.
Aki viszont a nem élvezed majd a szexet, nem lehet gyereked választ írta, megkérhetem, hogy butaságokat fiatal lányoknak ijesztegetésként ne írjon? Köszönöm.
Azóta kaptam a megyei kórházban grátisz 4 centit és egy hasi műtéttel eltávolították a 20 centis cisztát és a bal oldali petevezetőt.
De jobb oldallal lehet gyerekem és a szexel is minden rendben. 😅
Köszönöm a válaszokat, ha nem is happy end a vége, legalább nem sírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!