Ezeket megemlítsem a nőgyógyásznak?
20 éves vagyok, holnap megyek először nőgyógyászhoz. Pár napja a hüvelybemenetnél viszket, ezt gondolom tanácsos mondanom majd. Nézegettem régebbi kérdéseket és valaki írta, hogy görcsöl és fáj a dereka menstruációnál. Ezt mondjam majd? Teljesen temrészetesnek gondoltam ezeket a tüneteket, igaz eleinte nem jelentkeztek de az elmúlt 1-2 évben rendszeresen. Legutóbbi menstruációm 11 napot késett (egyébként 32 napos ciklusaim vannak) az azelőtt két menstruáció között pedig 3 napig barna folyásom volt. Ezeket majd mindenképp mondjam?
Illetve még amitől megijedtem, valaki írta hogy ne jöjjön zavarba az akkori kérdező hogyha a vizsgálat után amikor feláll "puki hangot ad ki a hüvely". Erre számítsak én is?:D előre is köszi a válaszokat!:)
Amikor bemész az orvos rögtön kérdezni fogja, hogy mi a panaszod.
Akkor szépen elmondod, hogy miért mentél oda.
Ha azért mert viszket, akkor elmondod, hogy viszket. Elmondod, hogy az utolsó menstruációd X napon ért végett. Elmondhatod, hogy görcsölsz és fáj a derekad ilyenkor, de ezek a tünetek velejáróak. Nekem is "majd leszakad a derekam" és görcsölök. A barna folyás sem "betegség" mert ez is egy velejárója amikor éppen megakar jönni. De ettől függetlenül elmondhatod a dokinak.
A "puki" hangot adó hüvely a vizsgálat végén nem mindenkinek van. Ez egyébként nem más mint az, hogy levegő került a hüvelybe. Nekem sosem volt, pedig 46 évem alatt voltam nagyon sokszor nőgyógyászaton.
A kenet eredményeit meg nekem kipostázzák. (kérésemre) De a levélben csak annyi van írva, hogy minden rendben van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!