Tudom hogy már nagyon sok ilyen kérdést írtam de nagyon
kényelmetlen nem tudom normális e?
1/11 anonim válasza:
Hány éves vagy?
Lehet hormonzavar, de akár bajt is jelezhet. Menj orvoshoz, ha nem múlik el.
2018. jan. 16. 20:58
Te vagy az, akinek ez az első mensije, és az anyukája dokihoz akarja vinni? Mit mondott a doki? Ha jól értettem, ma mentetek.
2018. jan. 16. 21:01
3/11 A kérdező kommentje:
Igen ma mentünk az orvos azt mondta ha nem múlik el péntekig akkor felírt nekem egy gyógyszert ilyen hormon tartalmú es akkor azt szednem kell
4/11 A kérdező kommentje:
Es azt nem tudom mi a neve anyukám tudja mert en nem jegyeztem meg de a receptek ugye rajta van abból kell napi kettőt bevenni es akkor attól elmúlik viszont ha abbahagyom utána 3 nappal ujra megjön
Na én pont emiatt nem ajánlottam a dokit. Ez még csak az első menstruációd. Fiatal vagy, fejlődik a szervezeted, változnak a hormonjaid. És máris hormonokat ír fel... Én 15 évesen azért mentem dokihoz, mert 1 éve nem volt menstruációm, előtte volt párszor. A doki egyből hormont írt fel. Anya azt mondta, ne szedjem be ennyi idősen (klinikán dolgozik, több doki véleményét kikérte). Nem vettem be. 1 év után (tehát 2 év kimaradás után) magától megjött. Azóta pontos.
2018. jan. 16. 21:56
Nekem az első pár évben volt olyan, hogy 2 hétig megvolt, ez az elején teljesen normális, sőt az is, hogy hónapokra kimarad. Kell pár év, mire a hormonok rendeződnek, és beáll egy viszonylag kiszámítható ciklus, de pár nap csúszás még felnőtt korban is előfordul.
2018. jan. 16. 22:20
7/11 A kérdező kommentje:
Anyukám is azt mondta hogy ne szedjem de valószínűleg nem fogom mert enyhült es éjszaka mar nem verzek pedig eddig nagyon verettem
a leírásod alapján a doki sima progeszteront írt fel, amit nyugodtan beszedhetsz, mert lényegében ugyanaz, amit a sárgatest is termel peteérés után. Semmi mást nem csinál, mint kicsit átvágja a szervezetedet átmenetileg, amiől az úgy érzi, hogy volt peteérés, nem kell a méhnyálkahártyának leválnia még (ezáltal eláll a vérzés), majd amikor abahagyod a gyógyszert, lesz egy megvonásos vérzésed. Ha átmeneti a zavar, akkor ezzel jó eséllyel rendbe is jön a dolog.
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy anyukád mi a fenének citált el orvoshoz, ha aztán saját hatáskörében úgy dönt, hogy ne szedd be azt a gyógyszert, amit a szakember javasolt?
2018. jan. 17. 10:09
9/11 A kérdező kommentje:
Nem ugy dont hanem o azt mondta ha muszály akkor viszont en nem szeretnem es azért írtam hogy valószínűleg nem fogom szedni mert egyre csak gyengül
10/11 A kérdező kommentje:
Amúgy a menstruacio kotodhet helyhez?
Ugy értem amikor a suliban vagyok eléggé erős de amikor haza jovok szinte elmúlik
Kapcsolódó kérdések: