Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tudom hogy már nagyon sok...

Tudom hogy már nagyon sok ilyen kérdést írtam de nagyon kényelmetlen nem tudom normális e?

Figyelt kérdés
Reggel amikor felkelek utána 1-1,5 órával elkezdek vérezni. Es amikor ülök semmi de amikor felallok akkor nagyon megindul. Ez megy egesz nap. Viszont délután elkezd gyengülni es este fürdés után mar nagyon kevés es éjszaka is de aztán reggel megint megindul es ez megy mar 9 napja es nem akar múlni normális ez?

2018. jan. 16. 20:33
1 2
 1/11 anonim válasza:

Hány éves vagy?

Lehet hormonzavar, de akár bajt is jelezhet. Menj orvoshoz, ha nem múlik el.

2018. jan. 16. 20:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Te vagy az, akinek ez az első mensije, és az anyukája dokihoz akarja vinni? Mit mondott a doki? Ha jól értettem, ma mentetek.
2018. jan. 16. 21:01
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen ma mentünk az orvos azt mondta ha nem múlik el péntekig akkor felírt nekem egy gyógyszert ilyen hormon tartalmú es akkor azt szednem kell
2018. jan. 16. 21:10
 4/11 A kérdező kommentje:
Es azt nem tudom mi a neve anyukám tudja mert en nem jegyeztem meg de a receptek ugye rajta van abból kell napi kettőt bevenni es akkor attól elmúlik viszont ha abbahagyom utána 3 nappal ujra megjön
2018. jan. 16. 21:15
 5/11 anonim ***** válasza:
Na én pont emiatt nem ajánlottam a dokit. Ez még csak az első menstruációd. Fiatal vagy, fejlődik a szervezeted, változnak a hormonjaid. És máris hormonokat ír fel... Én 15 évesen azért mentem dokihoz, mert 1 éve nem volt menstruációm, előtte volt párszor. A doki egyből hormont írt fel. Anya azt mondta, ne szedjem be ennyi idősen (klinikán dolgozik, több doki véleményét kikérte). Nem vettem be. 1 év után (tehát 2 év kimaradás után) magától megjött. Azóta pontos.
2018. jan. 16. 21:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem az első pár évben volt olyan, hogy 2 hétig megvolt, ez az elején teljesen normális, sőt az is, hogy hónapokra kimarad. Kell pár év, mire a hormonok rendeződnek, és beáll egy viszonylag kiszámítható ciklus, de pár nap csúszás még felnőtt korban is előfordul.
2018. jan. 16. 22:20
 7/11 A kérdező kommentje:
Anyukám is azt mondta hogy ne szedjem de valószínűleg nem fogom mert enyhült es éjszaka mar nem verzek pedig eddig nagyon verettem
2018. jan. 17. 07:14
 8/11 anonim ***** válasza:

a leírásod alapján a doki sima progeszteront írt fel, amit nyugodtan beszedhetsz, mert lényegében ugyanaz, amit a sárgatest is termel peteérés után. Semmi mást nem csinál, mint kicsit átvágja a szervezetedet átmenetileg, amiől az úgy érzi, hogy volt peteérés, nem kell a méhnyálkahártyának leválnia még (ezáltal eláll a vérzés), majd amikor abahagyod a gyógyszert, lesz egy megvonásos vérzésed. Ha átmeneti a zavar, akkor ezzel jó eséllyel rendbe is jön a dolog.

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy anyukád mi a fenének citált el orvoshoz, ha aztán saját hatáskörében úgy dönt, hogy ne szedd be azt a gyógyszert, amit a szakember javasolt?

2018. jan. 17. 10:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem ugy dont hanem o azt mondta ha muszály akkor viszont en nem szeretnem es azért írtam hogy valószínűleg nem fogom szedni mert egyre csak gyengül
2018. jan. 17. 13:26
 10/11 A kérdező kommentje:

Amúgy a menstruacio kotodhet helyhez?

Ugy értem amikor a suliban vagyok eléggé erős de amikor haza jovok szinte elmúlik

2018. jan. 17. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!