Visszatérő hüvelyfertőzés?
Sziasztok!
Az én történetem már nagyjából 7 éve kezdődött, illetve kislánykoromban is jellemző volt rám a folyamatos hüvelyváladékozás.
Számos nőgyógyásznál jártam, akik több - de inkább - kevesebb sikerrel kezelték a panaszomat.
Kaptam számtalan kúpot, tablettát, antibiotikumot.
Egy idő után már inkább nem is foglalkoztam a dologgal. Mindig volt folyásom, de hozzászoktam, így kevésbé zavart.
A legutóbbi nőgyógyászati szűrővizsgálat (október) óta azonban újból kiderült, hogy látványos a problémám. Ismét kaptam készítményeket, amelyek nem hatottak. Elmentem urológiára, ugyanis ennyi év alatt semmilyen tenyésztést nem végeztek hüvelykenetből. Kiderült, hogy enterococcus és e.coli baktérium van a gyomromban. Kaptam rájuk antibiotikumot, illetve tüneti kezelésre Klion-D tablettát, amitől rövid időn belül el is múlt a probléma. Nagyon megörültem. A napját sem tudom, mikor éreztem magam utoljára ennyire komfortosan.
Azonban jött a menstruáció, és megint viszkető érzést tapasztaltam. A flóra visszaállítására elkezdtem használni a Gynoflort hüvelytablettát, de tegnap megvizsgáltam magam, és ismét előjött a fehéres, nyúlós váladék. Viszketek is. Nem kellemetlen szagú, de zavaró.
Nem tudom, mit kezdhetnék már magammal. Kínomban Betadine kúpot kezdtem el használni és azon töröm a fejem, hogy a hüvelyflóra visszaállítására mit vegyek a kezelés után. Illetve hogyan tartsam fenn a normál állapotot. Nagyon meg szeretnék már szabadulni tőle, de félek, hogy sosem sikerül majd.
Járt valaki hasonló cipőben?
Bármilyen ötlet, tapasztalat? :(
Egy kétségbeesett 23 éves lány.
Nem csodálom hogy ennyi szartól - már bocsánat - mindenféle bajod van. Nem tesz jót a sok kúp meg hüvelyflóra visszaállító, főleg az antibiotikum.
Mennyi folyásod van amúgy?
Szerintem máshol próbáld meg keresni a problémát. Pl. nincs candidád?
Én mindennap használok betétet mert kell. Szerintem nincs akkora baj nyugi csak te érzed úgy.
De ha ez megnyugtat akkor nekem is több a folyásom. És nekem is szokott olyan lenni hogy elkezdek viszketni.
Ha nincs candidád akkor például borotválkozol? Mert a borotva miatt is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!