Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Visszatérő hüvelyfertőzés?

Visszatérő hüvelyfertőzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az én történetem már nagyjából 7 éve kezdődött, illetve kislánykoromban is jellemző volt rám a folyamatos hüvelyváladékozás.

Számos nőgyógyásznál jártam, akik több - de inkább - kevesebb sikerrel kezelték a panaszomat.

Kaptam számtalan kúpot, tablettát, antibiotikumot.

Egy idő után már inkább nem is foglalkoztam a dologgal. Mindig volt folyásom, de hozzászoktam, így kevésbé zavart.

A legutóbbi nőgyógyászati szűrővizsgálat (október) óta azonban újból kiderült, hogy látványos a problémám. Ismét kaptam készítményeket, amelyek nem hatottak. Elmentem urológiára, ugyanis ennyi év alatt semmilyen tenyésztést nem végeztek hüvelykenetből. Kiderült, hogy enterococcus és e.coli baktérium van a gyomromban. Kaptam rájuk antibiotikumot, illetve tüneti kezelésre Klion-D tablettát, amitől rövid időn belül el is múlt a probléma. Nagyon megörültem. A napját sem tudom, mikor éreztem magam utoljára ennyire komfortosan.

Azonban jött a menstruáció, és megint viszkető érzést tapasztaltam. A flóra visszaállítására elkezdtem használni a Gynoflort hüvelytablettát, de tegnap megvizsgáltam magam, és ismét előjött a fehéres, nyúlós váladék. Viszketek is. Nem kellemetlen szagú, de zavaró.

Nem tudom, mit kezdhetnék már magammal. Kínomban Betadine kúpot kezdtem el használni és azon töröm a fejem, hogy a hüvelyflóra visszaállítására mit vegyek a kezelés után. Illetve hogyan tartsam fenn a normál állapotot. Nagyon meg szeretnék már szabadulni tőle, de félek, hogy sosem sikerül majd.

Járt valaki hasonló cipőben?

Bármilyen ötlet, tapasztalat? :(

Egy kétségbeesett 23 éves lány.

2017. dec. 22. 12:21
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Nem csodálom hogy ennyi szartól - már bocsánat - mindenféle bajod van. Nem tesz jót a sok kúp meg hüvelyflóra visszaállító, főleg az antibiotikum.

Mennyi folyásod van amúgy?

Szerintem máshol próbáld meg keresni a problémát. Pl. nincs candidád?

2017. dec. 22. 12:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez a sok kúp 7 év alatt jött össze egyébként. A tenyésztés során néztek candidát is - én is arra gyanakodtam, de negatív lett.
2017. dec. 22. 12:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként korábban muszáj volt tisztasági betétet használnom, különben kellemetlen volt.
2017. dec. 22. 12:33
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Én mindennap használok betétet mert kell. Szerintem nincs akkora baj nyugi csak te érzed úgy.

De ha ez megnyugtat akkor nekem is több a folyásom. És nekem is szokott olyan lenni hogy elkezdek viszketni.

Ha nincs candidád akkor például borotválkozol? Mert a borotva miatt is lehet.

2017. dec. 22. 12:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, borotválkozom Annyira nem tartottam én sem nagy gondnak, csak a viszketés miatt figyeltem fel rá igazán. :) Ha az elmúlna, akkor a folyás már nem zavarna egyáltalán.
2017. dec. 22. 13:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Sztem candida
2017. dec. 25. 17:55
 7/9 A kérdező kommentje:
A szűrés kimutatta, hogy nem az, hanem két baktérium. A candida gombás fertőzés.
2017. dec. 30. 10:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Streptococcus?
2017. dec. 30. 22:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Enterococcus és e.coli baktériumot mutattak ki kenetből. Katetérezésem is volt, de a vizeletben nem találtak semmit.
2017. dec. 31. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!